Aitoon päiväkodin remontti valmistui

Elias Korkiakangas, Vieno Martikainen ja Julianna Marko ”ottavat aurinkoa”.
Elias Korkiakangas, Vieno Martikainen ja Julianna Marko ”ottavat aurinkoa”.

Aitoon päiväkodin remontti on valmistunut. Päiväkoti on toiminut nyt kuukauden päivät remontoiduissa tiloissa Aitoon koulun entisen alakoulun tiloissa. Alakoulun tilat vapautuivat, kun koulu muutti naapurirakennukseen. Ison koulun puoli taas jäi tyhjäksi, kun yläkoululaiset siirtyivät Anna Tapion koululle.

Aiemmin Aitoon päiväkoti-ikäisiä palveli Pukkivuoren ryhmäperhepäiväkoti. Ryhmiksenä palvellut niin sanottu sadan tonnin talo jäi tyhjilleen uuden päiväkodin valmistumisen myötä. Luopioisten kunnan aikanaan rakennuttama omakotitalo päätynee aikanaan kunnan myyntilistalle, vaikka virallisia päätöksiä talon kohtalosta ei olekaan vielä tehty.

– Olemme uusiin tiloihin tosi tyytyväisiä. Tilat ovat oikein toimivat ja käytännölliset, Aitoon päiväkodin vastaava opettaja Heli Haapanen kehuu.

Alun perin oppilasasuntolana palvellut nykyinen päiväkotitila valmistui 1950–luvulla, kun suurille ikäluokille rakennettiin vauhdilla kouluja. Remontissa alakerta rakennettiin käytännössä kokonaan uudelleen vanhojen seinien sisälle. Sähköt, putket, ilmanvaihto ja muu tekniikka uusittiin täysin. Täystiilisen rakennuksen katto ja ikkunat oli uusittu jo aiemmin. Kellari ja toisen kerroksen tilat jäivät pääosin varastotiloiksi. Kotihoidon tilat pysyvät

Lohisoppa maistuu uudessa ruokailutilassa.
Lohisoppa maistuu uudessa ruokailutilassa.

yläkerrassa myös nyt remontin jälkeen.

– Pääsimme hienosti mukaan suunnittelemaan nyt valmistuneita tiloja. Neljän naisen vahvuinen henkilökuntamme pääsi valitsemaan muun muassa tilojen värimaailmaa ja verhoja. Ensimmäiset viikot olemme opetelleet yhdistelemään kahden tiloihin muuttaneen yksikön eli Aitoon esikoulun ja Pukkivuoren ryhmäperhepäiväkodin toimintoja yhteen, Haapanen sanoo.

Aitoon päiväkodin ilme on varsin valoisa. Värikkyyttä tiloihin tuovat lattioihin maalatut iloisenväriset kuviot.

– Suunnittelija Seppo Kortelahti niitä siihen ehdotti. Lapset ovatkin jo kehitelleet kuvioiden päällä vaikka mitä leikkejä, Haapanen kertoo.

Heli Haapanen aloittamassa Afrikan tähteä esikoulua käyvän Milja Santalan kanssa. Pelurit pelaavat eskareiden tilana palvelevassa huoneessa. Perjantaina huone täyttyi myös kodin ja koulun päivään osallistuneista koululaisista ja vanhemmista.
Heli Haapanen aloittamassa Afrikan tähteä esikoulua käyvän Milja Santalan kanssa. Pelurit pelaavat eskareiden tilana palvelevassa huoneessa. Perjantaina huone täyttyi myös kodin ja koulun päivään osallistuneista koululaisista ja vanhemmista.

Päiväkodissa on tällä hetkellä 16 lasta ja kahdeksan esikoululaista. Entinen 3–4-luokka on nyt lasten satu- ja lepohuone. Entinen 5–6-luokka palvelee ensisijaisesti eskareiden tilana, mutta myös muut lapset askartelevat, piirtävät ja taiteilevat tilassa.

Entinen opettajienhuone on nyt ruokailuhuone. Ruokailuhuoneeseen on varattu tilaa myös lasten kotileikeille. Aidatulle takapihan leikkialueelle päiväkodin väki pääsee suoraan upouuden takaoven kautta. Takaoven yhteydessä on kuraeteinen ja tilaa lasten ulkovaatteille. Lasten lokerikot löytyvät omasta syvennyksestään päiväkotitilaa halkovan käytävän varrelta.

– Lokerikkotilassa on paljon vapaata lattiapinta-alaa, joten se on myös suosittu leikkipaikka, Haapanen lisää.

Remontin pääurakoitsijana toimi Rakentajat Saarikko Oy. Pälkäneen Putki ja Puhallin, Saaris-sähkö ja Hämeen ilmatekniikka hoitivat putki-, sähkö- ja ilmanvaihtotyöt.

Satu- ja lepohuone remontoitiin entiseen kolmos-nelosluokkaan. Lasten nukkumapaikat jäävät kuvan ulkopuolelle huoneen vasempaan laitaan.
Satu- ja lepohuone remontoitiin entiseen kolmos-nelosluokkaan. Lasten nukkumapaikat jäävät kuvan ulkopuolelle huoneen vasempaan laitaan.
Lapset ovat jo keksineet vaikka mitä leikkejä eskariluokan lattiaan maalattujen värikuvioiden päällä. Taustalla näkyvä liitutaulu on sijoitettu tarpeeksi alas, jotta pienemmätkin piirtäjät ylettyvät liituineen taululle.
Lapset ovat jo keksineet vaikka mitä leikkejä eskariluokan lattiaan maalattujen värikuvioiden päällä. Taustalla näkyvä liitutaulu on sijoitettu tarpeeksi alas, jotta pienemmätkin piirtäjät ylettyvät liituineen taululle.