Lahdentietä ei tarvitse leventää

Lahdentietä suunnitellaan siis levennettäväksi useiden miljoonien eurojen hankkeessa. Leventämissuunnitelma on mielestäni täysin turha, puhutaan sitten Pälkäneen ja Kangasalan tai Kangasalan ja Tampereen välisestä osuudesta. Säännöllisesti kyseistä tietä käyttävänä olen huomannut, että jonot syntyvät lähes poikkeuksetta siitä, kun joku ajelee autollaan tuntuvaa alinopeutta. Vauhtia on näillä autoilijoilla usein 60–70 kilometriä tunnissa, vaikka nopeusrajoitus on pääsääntöisesti kahdeksankymppiä. Joskus vaihtuvassa taulussa on jopa satanen, mutta osalla kuskeista se tuntuu menevän ihan ohi. Ja näitä kuskeja näkee ihan joka viikko, ellei joka päivä.

Miljoonien levennyksen sijaan näille kiireettömille ja ilmeisesti kaiken oman auton ulkopuolella täysin huomiotta jättäville kuskeille voisi osoittaa murto-osalla siitä summasta jonkun oman ”sunnuntaiajelureitin”. Vaihtoehtoisesti Lahdentielle voisi pariin kohtaan rakentaa levennyksiä, joille nämä suharit voisivat aina välillä kurvata tarjoten näin turvallisen ohituspaikan muille. Jälkimmäisessä on se ongelma, että nämä kyseiset kuskit tuskin huomaisivat koko levennystä tai ymmärtäisivät sen merkitystä.

Kaahaamaan en kannusta, enkä todellakaan tarkoita mitään vaikeissa olosuhteissa hiljaa ajamista. Jotkut siellä vaan ajelevat kesät talvet niin hiljaa, että koko tie ruuhkautuu. Karua, jos kaikki muut joutuvat sen vuoksi maksumiehiksi.

Pitäisikö väistää?

Kommentointi on suljettu.