Kouluväki vastaanotti kirjalahjoituksen Kangasalla

Joukko Kangasalan yrittäjiä lahjoitti suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10. lokakuuta kuntansa kouluille ja esikouluille Kaunis Kangasala – Beautiful Kangasala -kirjoja. Kangasalan kunnan koulu- ja kotiväet voivat nyt myös ladata suomenkielisen Kaunis Kangasalani -e-kirjan Kangasalan koulujen verkko-oppimisympäristöistä tai kirjautumalla Dimcos -verkkokirjakauppaan.

Painettu teos on uudenlainen, visuaalisesti näyttävä lahja- ja kotiseutukirja. Sen kohderyhmänä ovat Kangasalan maisemista ja kulttuuriympäristöistä kiinnostuneet ihmiset. Teos verkkosivuineen toimii myös oppimateriaalina eri-ikäisille oppijoille. Kaksikielisen kirjan taitossa on kiinnitetty huomiota luettavuuteen. Suomen ja englanninkieliset palstat juoksevat rinnakkain, jolloin sisällön tulkkaaminen kolmansiin kieliin helpottuu.

Teos jakautuu kahteen osaan: Runossa Ihmeellinen laulu kerrotaan Kesäpäivä Kangasalla -laulun tarina Zacharias Topeliuksen runon synnystä lähtien. Mukana ovat laulun nuotit ja kaikki kuusi säkeistöä – myös englanniksi käännettyinä. Kirjan toinen osa, Kylässä Kangasalla, keskittyy kunnan luonto- ja kulttuuriympäristöihin sekä matkailukohteisiin. Se myös toimii eri oppiaineissa ja luokkatasoilla kotiseutuopetuksen työkaluna. Englanninkielinen teksti toimii myös kansainvälisyysprojektien pohjamateriaalina. Suurin osa valokuvista on varustettu sijainnin löytämistä helpottavilla koordinaateilla. Näin älypuhelimen tablettitietokoneen tai navigaattorin avulla voi löytää kuvauspaikalle ilman karttaa.