Pasi Kaunisto juhlii 50–vuotista uraansa hyväntekeväisyyskonserteilla

Pasi Kaunisto. Kuva: Esko Raipia

Pasi Kaunisto. Kuva: Esko Raipia

Pasi Kaunistolla ja hänen ihailijoillaan on tänä syksynä syytä juhlaan: Kaunisto on esiintynyt jo 50 vuoden ajan. Sen kunniaksi hän laulaa Taivaan tulet -hyväntekeväisyyskonserteissa viidessä pirkanmaalaisessa kirkossa, Pälkäneellä 25. lokakuuta. Yhdessä kahden hyväntekeväisyysjärjestön, Ransu ry:n ja Pyhän Johanneksen Hospitaaliritarikunnan Tampereen yhdistyksen kanssa toteutetuilla konserteilla tuetaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja syrjäytymisen ehkäisyä.

– Kun teemme toisille hyvää, saamme sen aina jossakin muodossa takaisin. Etenkin lapset ovat nykymaailmassa tilanteessa, jossa he tarvitsevat apua. Laulan mielelläni auttaakseni järjestöjä, jotka tuntevat oikeat, apua tarvitsevat kohteet, Pasi Kaunisto sanoo.

Kaunisto ei ollut vielä kahtakymmentä, kun hän teki läpimurtonsa suomalaiselle iskelmätaivaalle 1960-luvun lopussa. Hänen klassikoiksi jääneitä hittejään olivat Koskaan et muuttua saa, Sanat eivät riitä kertomaan, Lakeuden kutsu, Sata kelloa ja Nelostie. Juhlakonserttikiertueen nimisävelmä, Ismo Alangon säveltämä ja sanoittama taianomainen Taivaan tulet on samannimisen tv-sarjan tunnusmelodia. Kaunisto levytti sen pari vuotta sitten.

Kaunisto tunnetaan laajasti myös hengellisen musiikin esittäjänä ja levyttäjänä. Ensimmäisen lukuisista kirkkokonserteistaan hän piti jo vuonna 1983. Pääsääntöisesti hengellisestä musiikista koostuu myös hänen juhlakonserttinsa ohjelmisto, jossa kuullaan yleisön suosikkeja, kuten Schubertin Ave Maria, Oi muistatko vielä sen virren, Maan korvessa kulkevi lapsosen tie ja Puhtaat purjeet.

– Maailma – ja etenkin hengellinen musiikki – on täynnä ihania lauluja. Haluan kuitenkin tarjota yleisölle mahdollisuuden kuulla jälleen kaikkien tuntemia ja rakastamia lauluja.

 

Taivaan tulet -juhlakonsertti Pälkäneen kirkossa sunnuntaina 25.10. klo 16.00

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?