Muutto-Haukat: Tappio kentällä, voitto katsomossa

Tää taistelu on yhteinen!

– Tää taistelu on yhteinen, hoilasivat Hakapeliittojen vahvistukseksi liittyneet irakilaiskannattajat.

– Tää taistelu on yhteinen, hoilasivat Hakapeliittojen vahvistukseksi liittyneet irakilaiskannattajat.

Irakin junnumaajoukkueissa pelannut Mohammed Khazaal oli keskikentän kunkku. Pallotaituri jäi kuitenkin liian yksin, ja siksi Muutto-Haukkojen hyökkäykset jäivät vastaiskuiksi.

Irakin junnumaajoukkueissa pelannut Mohammed Khazaal oli keskikentän kunkku. Pallotaituri jäi kuitenkin liian yksin, ja siksi Muutto-Haukkojen hyökkäykset jäivät vastaiskuiksi.

Kaivannon vastaanottokeskuksen irakilaisista koottu jalkapallojoukkue aloitti taipaleensa voittoputkessa. ”Bagdadin Muutto-Haukat” kaatoi ammattikoulun 6–3 ja KaVon ikämiehet 3–0.

Lauantaina vastus koveni monta pykälää, kun joukkue kohtasi Valkeakosken yhdistelmäjoukkueen Tehtaan kentällä. Ykkösdivisioonakauden päätösottelun alla pelatun esiottelun isäntäjoukkue oli koottu viidestä valkeakoskelaisseurasta. Vaikka takana oli raskas kausi, kansainvälinen peli Tehtaan kentällä sai parikymmentä koskilaispelaajaa keskeyttämään syyslomansa.

Teijo Ritosen kokoaman FC Valkeakosken rungon muodostivat A-poikien SM-sarjassa neljänneksi pelanneet Haka-junnut. Lisäksi mukana oli Pallo-Seppojen, Koskenpoikien, Pisan Pallon ja Sorvankylän Pallon pelaajia.

Vaikkei isännillä ollut alla yhteistreenejä, joukkue oli vastustajaa kokeneempi, tasaisempi ja pelitavaltaan yhtenäisempi. Muutto-Haukat lähtivät otteluun valmiiksi siipirikkona, kun taitava Hamada oli poissa ja Mohammed Wajdei jalkavaivainen.

Myös joukkueen peliä pyörittänyt Mohammed Khazaal pelasi puolikuntoisena, sillä kotimaataan nuorisomaajoukkueissa edustanut keskikenttämies oli potenut toista viikkoa flunssaa. Taitoniekka pystyi silti pitämään palloa kolmenkin vastustajan keskellä, mutta jäi lopulta liian yksin ja hyökkäyspeli tyrehtyi satunnaisiksi vastaiskuiksi.

FC Valkeakoski meni avausjaksolla johtoon Sargin Ertykin kulmaosumalla. Toisella jaksolla Jyrki Järvinen ja Eric Bullock tekivät maalin mieheen, joten Muutto-Haukkojen ensimmäisen tappio kirjattiin lukemin 3–0.

Tehtiksellä irakilaisten riveistä paljastui kaksi uutta tähteä, huippumaalivahti Muneir Jasmin ja Rio Ferdinandin äijämäiseen tyyliin omaa maalinedustaa siivonnut Mustafa Tawfed. Veskari kaivoi pallot ylänurkista peliin ja paini maalin edustalla parhaimmillaan monta kotijoukkueen pelaajaa vastaan. Joukkueensa parhaina palkittujen Jasminin ja Tawfedin ansiosta ottelu ei ratkennut jo avausjaksolla.

Toisella puoliskolla polvensa loukannut Jasmin ja pari kenttäpelaajaakin piti kantaa kentältä sivuun. Peli meni rikkonaiseksi, eivätkä vieraat saaneet missään vaiheessa kunnon kiriä aikaan.

Isäntien parhaina palkittiin komean maalin tykittänyt Eric Bullock ja maalinsa varmoin ottein koskemattomana pitänyt Olli-Petteri Nyström.

 

Jalkapallo yhdistää

Ottelun parhaina palkitut Mustafa Tawfeq, Olli-Petteri Nyström ja Muneir Jasim.

Ottelun parhaina palkitut Mustafa Tawfeq, Olli-Petteri Nyström ja Muneir Jasim.

Irakilaisten Tehtis-visiitti ei välttämättä jäänyt ainoaksi, vaan muutamat saattavat käydä Valkeakoskella näytillä, kun harjoitukset tulevaa kautta varten alkavat. Testijaksoja viriteltiin ottelun lomassa.

Ystävyysottelussa oli kansainvälisen futisjuhlan tunnelma, kun irakilaisfanit lauloivat, tanssivat ja hurrasivat katsomossa. Helmikkalan liikenteen Tehtaan kentälle kuskaamat irakilaiset jäivät kannustamaan myös Hakaa ykkösdivisioonan päätösottelussa Vaasan IFK:ta vastaan.

Hakan kannustusjoukot suhtautuvat aluksi hieman varauksellisesti värikkääseen joukkoon, joka ohjattiin vierasjoukkueen faneille tavallisesti varattuun katsomonosaan. Tilanne oli hetken aikaa koominen, kun lähes satapäinen irakilaisjoukko kannusti Hakaa niin, etteivät sen oman pienen fanijoukon laulut ja huudot kuuluneet.

Muutto-Haukat lähti Tehtiksen ystävyysotteluun reilun parinkymmenen pelaajan voimin, joten osa sai odotella vaihtopenkillä vuoroaan.

Muutto-Haukat lähti Tehtiksen ystävyysotteluun reilun parinkymmenen pelaajan voimin, joten osa sai odotella vaihtopenkillä vuoroaan.

Pienen neuvottelun jälkeen voimat päätettiin yhdistää. Irakilaiset ryntäsivät Hakapeliittojen katsomoon ja kahmivat käsiinsä vapaat Haka-liput. Rummustaan huutosakin johtaja ei sentään suostunut luopumaan.

Vakiofanit yksinkertaistivat hieman huutojaan ja saivat irakilaiset tuekseen. Pienen harjoittelun jälkeen yhteisen sävelen löytänyt joukko hoilasi yhdessä Hakapeliittojen ”Tää taistelu on yhteinen” -kannustuslaulua, jossa haaveillaan Euroopan kentistä.

Irakilaisilla vahvistetuille Hakapeliitoille tarjottiin ottelun huipennukseksi todellinen maalijuhla. Vaasan IFK ehti karata jo 2–4 johtoon, kunnes yhden miehen ylivoimalla Haka mätti juhlivan päätykatsomon edessä viisi maalia.

Kaikki irakilaiset eivät malttaneet jäädä seuraamaan maali-ilottelua, vaan siirtyivät katsomon takana olevalle nurmikentälle. Siellä käytiin pelin lomassa monta ystävyysottelua paikallisten junnujen kanssa. Pelin tiimellyksessä pienet koskilais- ja pälkäneläisfutarit pääsivät moneen selfie-kuvaan uusien pelikavereidensa kanssa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?