Kaivannon vastaanottokeskus laajenee

Loputkin Kaivannon sairaalalta vapautuneet tilat kalustetaan viikonlopun aikana vastaanottokeskukseksi. Urakassa ovat mukana nykyiset asukkaat sekä joukko vapaaehtoisia.

Sairaalan keittiö on palvellut maanantaista alkaen vastaanottokeskusta. Ruuan valmistuksesta vastaa tamperelainen ateriapalveluyhtiö Domelux. Tähän saakka Kaivantoon on kuljetettu Tampereen Aterian valmistamaa ruokaa.

Kaikki suomalaisruuat eivät ole maistuneet erilaisesta ruokakulttuurista saapuneille. Perjantaina parikymmentä asukasta kritisoi Kaivannon pihalla lappujen kanssa mautonta ruokaa. Omalla keittiöllä asukkaat pääsevät osallistumaan ruuan suunnitteluun, valmistukseen ja jakeluun.

Keittiön lisäksi Kaivantoon saadaan paremmat tilat vaatehuollolle ja verstaalle, jossa kunnostetaan pyöriä asukkaiden käyttöön. Vapaaehtoisvoimin pyöritettävä verstas ja talon muut toiminnot työllistävät ja aktivoivat asukkaita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?