Tavaraa tulee yli odotusten

Teija Kouhia luovutti täyden autokuorman Pälkäneen Yhteiskoulun henkilökunnan keräämiä lahjoitustavaroita.

Teija Kouhia luovutti täyden autokuorman Pälkäneen Yhteiskoulun henkilökunnan keräämiä lahjoitustavaroita.

Pälkäneläiset ovat tosissaan innostuneet pöyhimään nurkistaan itselleen tarpeettomia tavaroita. SPR:n Pälkäneen ja Aitoon vastaanottopisteet pullistelevat jo nyt joulukuussa saapuvia turvapaikanhakijaperheitä varten kerättyä materiaalia.
Keräystä organisoivat Riitta Rantanen Aitoosta ja Maria Aho kuntakeskuksesta kiittelevät ja hieman toppuuttelevatkin lahjoittajia jo nyt, vaikka keräysaikaa on jäljellä vielä viikkoja.
–Hyvää tavaraa on tullut niin paljon, että kaikkea ei tarvita enää lisää tässä vaiheessa. Esimerkiksi astioita ja petivaatteita on jo riittävästi. Huonekaluja, kuten pöytiä, tuoleja ja sänkyjä sekä valaisimia ja patjoja tarvitaan vielä, selvittää Rantanen Aitoon keräystilannetta.
–Meille on tullut sohvia ja joitakin muita huonekaluja aivan valtavasti. Paikat alkavat täyttyä, joten emme mielellämme ota isoja kalusteita lisää tässä vaiheessa. Pyydämme niitä sitten marraskuun viimeisellä viikolla, jos tarvetta on. Sen sijaan pieniä tavaroita, kuten astioita ja liinavaatteita puuttuu Pälkäneeltä, kertoo Aho.
Ihmisten auttamishalu on yllättänyt kerääjät. Lahjoituksia on kerätty kodeissa ja työpaikoilla suuria määriä. Yhden kokonaisen talonkin tavarat on saatu lahjoituksena.

Keräys jatkuu – lajittelukin jo käynnissä

Aitoon vastaanottopisteellä oli perjantai-iltana täysi tohina, kun lahjoituksia kannettiin sisään ja samalla jo lajiteltiin tavaroita tuleviin asuntoihin. Jokaiseen asuntoon varataan tarvikkeita kuuden hengen tarpeisiin.
Petivaatteet kaikkiin kahdeksaan asuntoon ja keittiötarvikkeet useampaan huusholliin olivat touhukkaalla talkooporukalla jo pakattuna.
Vaatteitakin on saatu jo paljon, mutta niiden lajitteluun tartutaan vasta, kun kalusteet ja taloustavarat on selvitetty. Vasta joulukuussa tiedetään sekin, kuinka paljon ja minkä kokoisia vaatteita tarvitaan.
Seuraavat tavaroiden vastaanottoajat ovat torstaina 12.11. Aitoossa Pihkalan tehtaalla (Tehdastie) kello 16-18 ja Pälkäneellä Putken ja Puhaltimen tiloissa (Yrittäjäntie 18) kello 18-19. Putken & Puhaltimen eteen voi jättää pakattuja tavaroita myös muina aikoina.
Keräysvastaavilta saa tarkimman päivitetyn tiedon siitä, mitä kipeimmin vielä tarvitaan.
Pälkäne: Maria Aho 040 5385 413
Aitoo: Leena Pihkala 040 1877 905
Hanna Keino 040 5021 281
Luopioinen: Aini Pajunen 040 5386 404

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?