Turvapaikanhakijat: Kulttuuritreffit sunnuntaina, kummit aloittavat maanantaina

Aitoolaiset tutustuvat tulijoiden tapoihin

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanne-Miia Ollikainen Suomen punaisesta rististä esitteli kummitoimintaa maanantaina järjestetyssä infotilaisuudessa.

SPR:n vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanne-Miia Ollikainen esitteli kummitoimintaa maanantaina Pälkäneellä järjestetyssä infotilaisuudessa.

Aitoon Lemmittyläntien ja Vuortensyrjäntien rivitaloihin muuttaa joulukuun alussa turvapaikanhakijoita. SPR on vuokrannut Aitoosta kaikkiaan kahdeksan kunnan omistamaa asuntoa.

Kunta on toivonut, että tulijat olisivat lapsiperheitä, joiden lapset ovat korkeintaan alakouluikäisiä. Vielä ei tiedetä, minkä maalaisia perheitä Aitooseen asettuu. Eniten turvapaikanhakijoita on saapunut Irakista ja Afganistanista.

Sunnuntaina 22.11. järjestettävillä kulttuuritreffeillä tutustutaan näiden alueiden kulttuureihin ja tapoihin. Kopsonilla kello 17 alkavan tilaisuuden asiantuntijana toimii Libanonista lähtöisin oleva Khaled ”Kalle” Hammoud. Tampereella nykyisin asustava mies saapui Suomeen 1990-luvun alussa. Nyt hän toimii arabian kielen tulkkina ja tarjoaa asiointipalveluja esimerkiksi arabiankielisille turvapaikanhakijoille. Aitoo on Kallelle tuttu paikka hänen aitoolaisten ystäviensä kautta.

Kulttuuritreffeille on kutsuttu Lemmittyläntien ja Vuorensyrjäntien asukkaat sekä turvapaikanhakijoiden kanssa toimivia vapaaehtoisia. Myöhemmin, kun tulijat ovat asettuneet Aitooseen, heille järjestetään samanlainen tilaisuus, jossa kerrotaan suomalaisesta kulttuurista ja tavoista.

Kulttuuritreffit järjestää SPR:n Aitoon osasto. Punaisen Ristin väki kalustaa turvapaikanhakijoiden asunnot lahjoituksina saamillaan tavaroilla. Turvapaikanhakijoiden tukena toimii vapaaehtoisia kummeja. Heidän arkinen apunsa auttaa kotoutumisessa ja suomalaiseen elämään sopeutumisessa. Aitoon kummitoimintaa käynnistellään maanantaina 23.11. kello 13 Pysäkillä alkavassa muuttoinfossa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?