Ensiaamu juhlisti elokuvaa Raikun koulusta

Malja Raikun koululle.
Malja Raikun koululle.
Espanjalaiset tytöt tanssivat flamencoa.
Espanjalaiset tytöt tanssivat flamencoa.
Koululaulun säveltäjä Aatos Pulakka saa halauksen rehtori Pia Viljaselta. Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Reetta Vuorio seuraa vieressä.
Koululaulun säveltäjä Aatos Pulakka saa halauksen rehtori Pia Viljaselta. Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Reetta Vuorio seuraa vieressä.
Risto Ylitie hankki ilmakuvat elokuvaan. Ruusun ojentaa rehtori Pia Viljanen.
Risto Ylitie hankki ilmakuvat elokuvaan. Ruusun ojentaa rehtori Pia Viljanen.
Ilona Pulakka (vasemmalla), Iiro Kalliovalkama, Karttu Kalliovalkama, Elvira Melkas-Anton, Akseli Syrjä, Fanny Vuorio ja Aino Malmstedt puhuvat elokuvassa. Ruusut heille jakoi vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Reetta Vuorio.
Ilona Pulakka (vasemmalla), Iiro Kalliovalkama, Karttu Kalliovalkama, Elvira Melkas-Anton, Akseli Syrjä, Fanny Vuorio ja Aino Malmstedt puhuvat elokuvassa. Ruusut heille jakoi vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Reetta Vuorio.

Elokuva Raikun kyläkoulusta on ollut jo jokusen viikon Youtubessa katsottavana. Se keräsi jo heti ensimmäisinä päivinä useita satoja katselukertoja.

Elokuvassa kahdeksan koulun eri-ikäistä lasta kertoo omin sanoin koulustaan. Valokuvat tunneilta ja pihatouhuista täydentävät kertomuksia. Kaikki koululaiset laulavat elokuvassa yhdessä Heikki Salon sanoittaman ja koulun oppilaan, Aatos Pulakan säveltämän laulun Raikun koululle. Elokuvan valmisti Tomi Mandelin.

Viime torstaina vietettiin tuon elokuvan ensiaamua Raikun koululla. Suuren maailman ensi-iltojen tapaan punaiselle matolle kutsuttiin kukitettavaksi elokuvan tekoon osallistuneet, kuunneltiin kiitospuheita ja kilisteltiin juhlamaljoja.

–Minusta elokuvan huippukohta on se, kun sanotaan, että täällä Raikun koulussa isot pitävät huolta pienemmistä. Se porukka on vahva, mikä huolehtii pienemmistä ja heikommista, koulun rehtori Pia Viljanen puhui tilaisuudessa.

Kansainvälistä juhlatunnelmaa tilaisuuteen toivat espanjalaiset tytöt, jotka antoivat tanssinäytteitä flamencosta musiikin säestyksellä. Tytöt olivat Pikkolan koulun vieraina. Yksi heistä asui rehtori Pia Viljasen luona.