Ison päivän rahat hyväntekeväisyyteen

”Ison päivän” nimellä viime vuosina Kangasalan jäähallissa nähty hyväntekeväisyystapahtuma järjestetään tänäkin syksynä. Tällä kertaa Kisa-Eaglesin järjestämä tapahtuma pidetään lauantaina 5. joulukuuta pelattavan Eaglesin ja Kiekko-Ahman välisen ottelun yhteydessä. Kyseessä on normaali kakkosdivisioonan runkosarjaottelu, jota värittää koko perheelle suunnattu oheisohjelma Joulupukkeineen, kilpailuineen ja viimeistä kertaa järjestelyissä mukana olevan managerin Juha Kivelän mukaan mahdollisesti myös musiikkiesityksineen.

Lipputuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Taysin lasten teho-osastolle.

Manageri Kivelä toivoo tempauksen saavan liikkeelle paitsi paikalliset ihmiset ja yritykset myös muut suomalaiset urheiluseurat. Hän muistuttaa, miten paljon isommat seurat voisivat saada aikaan, kun kakkosdivisioonaa pelaava Eagleskin keräsi hyvään tarkoitukseen viime vuonna 2500 euron potin. Tänä syksynä tuo summa saavutettiin jo hyvän aikaa sitten, ja otteluun on myyty ennakkoon yli 300 lippua. Lippuja on laitettu liikkeelle tällä kertaa myös Kauppaympyrä-verkkokaupan kautta, ja sen kautta on voinut myös tehdä lahjoituksia, vaikkei peliin pääsisikään.

Ison päivän iltana tunnetta ja yritystä tuskin jää puuttumaan kaukalostakaan, sillä valkeakoskelaisjoukkueen ja Eaglesin kohtaamiset ovat perinteisesti olleet vauhdikkaita.

– Tätä kautta myös pelaajat pääsevät osaksi tapahtumaa ja antamaan panoksensa, ja ihan oikeassa runkosarjaottelussa myös pelin tuloksella on merkitystä toisin kuin näytösottelussa. Toisaalta tässä on kyse vain jääkiekosta: isossa kuvassa se on lopulta toisarvoinen juttu, Kivelä muistuttaa.

Alle 16-vuotiaat pääsevät peliin maksutta.

Eaglesin ja Kiekko-Ahman joulukuiseen kohtaamiseen haetaan asetelmia jo tällä viikolla, kun joukkueet kohtaavat keskiviikkona Kangasalan jäähallissa. Kotipelipainotteisen alkukauden pelannut Eagles on ollut vahva kotihallissaan: seitsemästä ottelusta on kertynyt viisi voittoa. Kiekko-Ahman joukkue kellisti juuri edellisessä vierasottelussaan, joka oli huomattavasti tasaisempi kuin loppunumerot 3–7 antavat ymmärtää.

Eagles tähtää itsenäisyyspäivän alla täyteen halliin ja kunnon hyväntekeväisyyspottiin.
Eagles tähtää itsenäisyyspäivän alla täyteen halliin ja kunnon hyväntekeväisyyspottiin.