Ensimmäiset turvapaikanhakijaperheet saapuivat

Ensimmäiset turvapaikanhakijaperheet saapuivat Pälkäneelle keskiviikkona. Loppuviikon aikana saapui kolme lapsiperhettä, jotka ovat kotoisin Afganistanista, Irakista ja Syyriasta. Perheiden lapset ovat iältään muutamasta viikosta 15 vuoteen.

Perheitä auttavat uuden elämän alkuun SPR:n työntekijät ja paikalliset vapaaehtoiset. SPR:n työntekijöistä pari on siirretty Pälkäneelle Kaivannosta ja yksi palkattu Pälkäneen toimipisteeseen. Lisää väkeä rekrytoidaan parhaillaan.

SPR on vuokrannut turvapaikanhakijoille kymmenen asuntoa Onkkaalasta ja kahdeksan Aitoosta. Joulukuussa asutetaan Onkkaalan pään asunnot ja tammikuussa Aitoon huoneistot.

Torstaina 10.12. kello 17 alkaen Pälkäneen valtuustosalissa järjestetään Tulijan tueksi -kurssi. Sen pitää Hanne-Miia Ollikainen SPR:n Hämeen piiristä. Ennakkoilmoittautumisia kerää Marketta Vaismaa numerossa 0400 931 005 ja osoitteessa marketta.vaismaa@palkane.fi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?