Pälkäneen Yrittäjät: Vuosikokouksessa pohdittiin Pälkäneen elinvoima- ja vetovoimatekijöitä

Satu Ukkonen jatkaa yrittäjien johdossa

Satu Ukkonen jatkaa Pälkäneen Yrittäjien puheenjohtajana. Suvi Mantsinen, Noora Rosberg, Terhi Kallio ja Teemu Järvenpää aloittavat toisen kauden yhdistyksen hallituksessa. Erovuorossa olleet Jukka Kittilä ja Pasi Lindholm valittiin uudelleen hallitukseen. Erovuorossa olleen Sirkku Nevarannan tilalle valittiin Virpi Pohjola ja varajäseniksi Hannu Lehtinen, Jonna Nurmi, Olli Pöllänen sekä Sirkku Nevaranta.

Puheenjohtaja Satu Ukkonen jatkaa toisen kauden Pirkanmaan Yrittäjien hallituksessa. Uusiin Pirkanmaan Yrittäjien valiokuntiin Pälkäneen Yrittäjistä valittiin ensi vuodeksi Heikki Närvänen ja Satu Ukkonen. Närvänen toimii verkostovaliokunnassa ja Ukkonen jäsenten kilpailukykyvaliokunnassa.

Pälkäneen Yrittäjien syyskokouksessa 17.11. oli paikalla myös kunnan elinkeinoasiamies Jaana Virtanen-Koivisto. Hän kertoi muun muassa kuntaan perustettavasta elinkeinotoimikunnasta, johon valitaan myös yrittäjäyhdistyksen edustaja. Neljästi vuodessa kokoontuvan toimikunnan tehtävänä on valvoa elinkeinostrategian toimeenpanoa.

 

Torille elämää

Yrittäjien vuosikokouksen keskustelussa sivuttiin elinvoima- ja vetovoimatekijöitä. Jukka Kittilä pohti, miten laskeva väkiluku saataisiin kääntymään nousuun. Lisäksi mietittiin, miten ruuhka-aikoina takkuavaa liikennettä saataisiin sujuvammaksi ja liittymät Lahdentielle paremmiksi.

Liikuntahalli- ja valokuituhankkeita pidettiin tervetulleina vetovoimatekijöinä. Lisäksi pitäisi siistiä ja vahvistaa Onkkaalan keskustaa. Ensi vuodeksi keskustaan on suunnitteilla jouluvalot.

Onkkaalan torin toivotaan vilkastuvan, kun torimaksut poistuvat ensi vuoden alusta. Torialuetta pyritään muutenkin kehittämään, jotta keskustaan saataisiin lisää elämää. Suunnitteilla on muun muassa joulutori.

Yrittäjät muistuttavat, että yritysvaikutukset tulisi arvioida aina kunnallisessa päätöksenteossa. Etätyöntekijöille yrittäjät toivovat toimistohotellia. Siltä käsin esimerkiksi kesän mökeillään viettävät ihmiset pystyisivät hoitamaan työnsä.

Satu Ukkonen jatkaa Pälkäneen Yrittäjien puheenjohtajana.

Satu Ukkonen jatkaa Pälkäneen Yrittäjien puheenjohtajana.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?