Selkokieliset uutiset

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.
Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.

Graafisen viestinnän on pysyttävä sähköisen viestinnän tahdissa. Kun Yleisradio on lisännyt myös televisioon selkokieliset uutiset ei auta muu kuin seurata perässä.

Maahamme muuttaneista turvapaikan hakijoista monet ovat tyhmiä, rumia ja laiskoja. Vain muutamilla nuorilla maahamme tunkeutuneilla on hyvää makua pukeutumisessa.

Useimmilla on ryppyiset pyhähousut, kaulukseton paita ja Adidas-tossut. Noissa asuissa maahanmuuttajat jäävät ravintoloiden ulkopuolelle, jossa he sitten ajankulukseen kaatavat pikkujouluista palaavia naisia pusikkoon, yrittävät raiskata ja ottavat teon jälkeen uhrinsa kanssa kännykkäkamarallaan selfie-valokuvia.

 

Pankkiryöstöt ovat lisääntyneet Klaukkalassa. Tuoreimmassa tapauksessa ryöstäjä halusi päästä aseella uhaten osuuspankin kassalle, sillä hän oli kuullut, että siellä ovat kaikki Suomen Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan, maisteri Matti Vanhasen käteisvarat. Heti tiedettiin, että tekijä on turvapaikan hakija.

Helsingin vuotuisista 72 000 rikoksesta harvat ovat maasta muuttaneiden tekemiä. Siinä on kelpo väkeä.

 

Entinen Eduskunnan puhemies ja SAK:n tiedotuspäällikkö Eero Heinäluoma ja entinen ammattiyhdistysjohtaja Antti Rinne paheksuvat sitä, että pääministeri Juha Sipilä on nostanut palkkakuopassa olleen erityisavustajansa palkkaa 700 eurolla, josta tosin valtio perii joka kuukausi puolet maatalouden tukiaisiin ja vankiloiden saunojen lämmittämiseen.

Rinteen omat julkiset vuositulot ovat ainoastaan 172 000 euroa, josta suurin osa on otettu työläisten vatsanahasta.

 

Hallintarekisterilain suosiosta on tarjolla kaksi mielipidettä. Toisen mielestä valtiovarainministeri Alexander Stubb on antanut väärän prosenttiluvun hankkeen kannatuksesta tutkijapiireissä. Toisaalta suomalaisten tutkijain ja pääkirjoitustoimittajien menetelmä on nimeltään toisaalta – toisaalta.

Stubb on luottanut sellaisiin ymmärtämättömiin tahoihin kuin Suomen Pankki ja Pörssialan keskusliitto. Niiden korkein johto joutuukin jalkapuuhun annettuaan väärää tietoa hallintarekisterilaista, joka on käytössä muualla Euroopassa.

Nykyinen sijoitusten ja talletusten piilopaikka belgialaisen monopoliliikkeen peräkamarissa on hallituksen vastustajien mielestä parempi kuin nyt haettu eurooppalainen malli.

Nyt tyrmätty malli saattaisi paljastaa muun muassa ne eläkeyhtiöiden johdossa olevat ay-johtajat, joiden sijoitusneuvojat ovat kasvattaneet korkoa ja pelastaneet eläkkeet sijoituksilla Jerseyn saarille tai muihin veroparatiiseihin.

 

Niin kauan kun ay-liikkeen ja työnantajajärjestöjen omat omistukset ovat salaisia ja jäsenmaksut verovapaita, Suomessa on selkokielellä sanottuna turhaa paasata avoimuudesta ja vaatia muilta sitä.

Kun tuorein tutkimus edelleen salatuista miljoonien eurojen salaisista vaalirahoista tuli julkisuuteen, kaipa senkin tutkimuksen tekijä leimataan valehtelijaksi. Lähes ainoa henkilö, jonka ei ole tarvinnut hankkia salaisia vaalirahoja, on pääministeri Juha Sipilä.

Niinpä nyt vaaditaankin tietoa siitä, mihin Sipilän miljoonat ovat sijoitettuina. Suurimmat ja riemullisimmat otsikot saataisiin, jos huomattaisiin rahastojen sijoittaneen Sipilän miljoonia vääriin arvopapereihin ja mies olisi köyhtynyt.

Sellainen on kateudessa kylpevä Suomen katajainen kansa ja sen kansanedustajat pienoiskoossa, ainakin silloin kun ovat jääneet oppositioon.