Katariina Heikkilä esiintyy Pälkäneellä

Katariina Heikkilä konsertoi Pälkäneellä joulun alla. Seurakuntatalolla torstaina 17.12. järjestettävässä konsertissa kuullaan Lappeenrannan laulukilpailun ohjelmisto. Kuva: Maria Jain.
Katariina Heikkilä konsertoi Pälkäneellä joulun alla. Seurakuntatalolla torstaina 17.12. järjestettävässä konsertissa kuullaan Lappeenrannan laulukilpailun ohjelmisto. Kuva: Maria Jain.

Laitikkalasta kotoisin oleva mezzosopraano Katariina Heikkilä esiintyy torstaina 17.12. Pälkäneen seurakuntatalolla. Kello 19 alkavassa konsertissa kuullaan muun muassa barokin ajan musiikkia, jota Heikkilä esittää heti vuodenvaihteen jälkeen alkavassa Lappeenrannan laulukilpailussa.

– Lappeenrannan kilpailun ohjelmisto on laaja. Se ulottuu barokkimusiikista moderniin suomalaiseen musiikkiin. Barokkimusiikki on minulle mieluisaa, ja painotan sitä omassa alkueräohjelmistossani. Mukana myös espanjalaista ja suomalaista musiikkia, kilpailuohjelmistonsa Pälkäneellä esittävä Heikkilä kertoo.

Pälkäneen konsertissa kuullaan myös lied-musiikkia ja ooppera-aarioita, joilla parhaat laulajat seulotaan esiin Lappeenrannan laulukilpailun välierissä ja finaalissa. Jos Heikkilä etenee välieriin, hän esittää Hugo Wolfin, Johannes Brahmsin, Hector Berliozin, Eetu Ranta-ahon ja Edward Elgarin teoksia. Finaalissa lauletaan orkesterin säestyksellä. Heikkilä on valinnut sitä varten kaksi ooppera-aariaa: Carmenin kuuluisan Habaneran sekä Gioachino Rossinin veikeän pulppuavan Isabellan aarian oopperasta Italiatar Algeriassa.

Heikkilä esiintyy Pälkäneen konsertissa sekä Lappeenrannan laulukilpailussa pianisti Joel Papinojan kanssa. Papinoja toimi säestäjänä myös viime vuonna, kun Katariina Heikkilä eteni välierään kansainvälisessä Mirjan Helin -laulukilpailussa. Kaksikko on aiemminkin konsertoinut ja viimeistellyt kilpailuohjelmistoaan Heikkilän kotipitäjässä.

Lappeenrannan laulukilpailussa kilpailee 30 laulajaa, jotka valittiin lokakuussa järjestettyjen koelaulujen perusteella. Tuomaristoon kuuluvat Raimo Sirkiä, Soile Isokoski, Tuija Knihtilä, Matti Salminen, Ilmo Ranta ja Ville Matvejeff.

18. kertaa järjestettävä kilpailu on antanut nostetta monen laulajan uralle. Sen voittajiin kuuluvat muun muassa Karita Mattila, Jorma Hynninen ja Johanna Rusanen. Sekä naisten että miesten kilpailussa kolmelle parhaalle jaetaan 10 000, 7000 ja 5000 euron rahapalkinnot.

Yleisradio välittää kilpailun välierät ja finaalin suorana. Välieriä pääsee seuraamaan netissä ja radiossa, 6. tammikuuta järjestettävä finaali tulee suorana lähetyksenä myös televisiosta.

Katariina Heikkilän laulajanura alkoi melko myöhään. Alakouluikäisestä alkaen pianoa soittanut Heikkilä innostui vasta 17-vuotiaana kansalaisopiston laulutunnille. Mari Vuorijärven johdolla alkaneet lauluopinnot jatkuivat Lahden konservatoriossa ja sen jälkeen Sibelius-Akatemian oratoriolinjalla. Kuva viimevuotisesta Mirjam Helin -laulukilpailusta.
Katariina Heikkilän laulajanura alkoi melko myöhään. Alakouluikäisestä alkaen pianoa soittanut Heikkilä innostui vasta 17-vuotiaana kansalaisopiston laulutunnille. Mari Vuorijärven johdolla alkaneet lauluopinnot jatkuivat Lahden konservatoriossa ja sen jälkeen Sibelius-Akatemian oratoriolinjalla. Kuva viimevuotisesta Mirjam Helin -laulukilpailusta.