Elämää ja tienestejä lähikyliin!

Kylien koulut ovat olleet ja ovat edelleen ratkaisevan tärkeitä kansamme itsenäisyyden arvokkaina aineksina.

Monien rientojen lisäksi koulut soveltuvat kesällä ja loma-aikoina myös kunnalle tuloa tuottaviksi retkeilymajoiksi matkustavaisille, leirikoulujen, prometheusleirien pitopaikoiksi, monenlaisten suvihäppeninkien, mummu- ja vaaritapaamisten, tarina- ja leipurikerhojen, uimakoulujenkin tapahtuma-areenoiksi, sateensuojiksi.

Pihapiireihin voisivat suomalaiset ja ulkomaalaiset maattomat maanviljelijät perustaa peruna- ja mansikkamaita, sikuri-, herne- ja porkkanapenkkejä. Hedelmäpuitakin lisää istutettakoon ynnä marjapensaita monta sorttia! Kesäisin kouluilla pidettäköön tienoon ihmisille vuorovaikutteisia luonnonyrtti-, itsehoito-, pettu- pajupillikursseja.

Monenmoista mallia on saatavilla esimerkiksi Lempäälän mallikkaasta, maankuulusta Lastusten kylätoiminnasta. Lähdettäköön sinne joukolla tutustumaan!

Kauan eläköön suomalainen talkoo- ja raivaajahenki!

 

Mikko Kiio

pajupillimestari ja yrttiexpertti Mäntyveräjältä