Hakelämpö toisi ekokunnan imagoa

Timo Ailion (sd) mielestä Pariisin ilmastosopimus tekee Luopioisten hakelämpölaitoksen entistä perustellummaksi hankkeeksi. Sen avulla voitaisiin korvata vuosittain 180 000 litraa öljyä kunnan kiinteistöjen lämmittämisessä. Lisäksi kaukolämpöverkkoon voitaisiin liittää Luopioisten yksityiskiinteistöjä, joiden lämmittämiseen hupenee nykyisin 300 000 öljylitraa vuodessa.

Ailio mainosti rivien välissä kuhmalahtelaista Petri Täyröstä, joka hoitaa nykyisin hakelämpölaitosta Kuhmalahdella ja Kuhmoisissa. Täyrönen on ollut kiinnostunut myös Arteknon tehtaan viereen suunnitellusta laitoksesta. Hakelämpöhanke ei ole kuitenkaan edennyt. Selvitystyö on annettu Pälkäneen aluelämmön hoitoon.

– Hakelämpölaitos torjuisi Pariisin sopimuksen mukaisesti ilmastonmuutosta. Myös hallitusohjelmassa linjataan, että Suomi luopuu vuoteen 2030 mennessä fossiilisista polttoaineista, Ailio muistutti uusiessaan hakelämpölaitosaloitetta.

Hän korosti, että kotimainen polttoaine toisi myös työtä ja rahaa paikkakunnalle. Hänen mielestään hakelämpölaitos poikisi Pälkäneelle ekokunnan imagoa.

Ailion lisäksi hakelämpöaloitteen olivat allekirjoittaneet Perttu Pohjanperä (vas) sekä demareiden Maria Aho, Pauliina Jaakkola ja Risto Lindholm.

Timo Ailio kiirehti Luopioisten hakelämpölaitoksen rakentamista.

Valtuustoaloite kiirehtii Luopioisten hakelämpölaitoksen rakentamista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?