Uusi kasvo Osuuspankkiin

Luopioisten Osuuspankissa lähes 40 vuotta asiakkaita palvellut Tarja Hilden jää vuoden vaihtuessa eläkkeelle ja hänen töitään jatkaa jo joulukuun alusta konttoriin palkattu Kristiina Peltonen.

Hilden aloitti kesätyöntekijänä Luopioisten Osuuspankissa toukokuun alussa vuonna 1976.

– Siitä lähtien olen ollut samassa työpaikassa ja ilmeisesti olen viihtynyt, Hilden nauraa.

Työtehtävät ovat vaihdelleet kassapalveluista sijoitusasioihin – vain lainapuoli on jäänyt Hildeniltä kokematta.

– Ala on kehittynyt paljon vuosien varrella ja loppuaikoina jatkuva uuden oppiminen on alkanut jo tuntua vähän raskaaltakin.

Tarja Hilden (vasemmalla) jää eläkkeelle vuodenvaihteessa ja Kristiina Peltonen jatkaa hänen töitään, päätehtävänä sijoitusasiat.

Tarja Hilden (vasemmalla) jää eläkkeelle vuodenvaihteessa ja Kristiina Peltonen jatkaa hänen töitään, päätehtävänä sijoitusasiat.

Eläkkeelle Hilden jää nuorena, sillä hän täyttää nyt loppuvuodesta 60 vuotta. Aikainen eläköityminen on mahdollista OP-Eläkesäätiön ansiosta. Selviä suunnitelmia tulevaisuuden varalle ei vielä ole olemassa.

– On minulla kyllä kaksi pientä lastenlasta, joten turvaverkon rakentaminen tyttären perheelle on yksi tärkeä tehtäväni, Hilden sanoo.

Toinen haave liittyy opiskeluun omaksi iloksi, mutta aihepiiri on vielä löytämättä.

– Ensin täytyy opetella olemaan, sitten voin alkaa etsiä harrastuksia, Hilden kertoo.

Työstä irtautuminen ei kuitenkaan ole pelkästään helppoa. Pitkä työrupeama on tarkoittanut myös pitkäaikaisia asiakassuhteita, joita Hilden uskoo varmasti ikävöivänsä.

– Parasta työssäni on ollut asiakkaiden palveleminen. Haluan kiittää ihania asiakkaitani kuluneista vuosista, Hilden sanoo.

 

Työtä omalta kylältä

Kristiina Peltonen aloitti työt Luopioisten Osuuspankissa joulukuun alussa. Pankkiuraa Peltosella on kuitenkin takana jo lukioajoista lähtien. Varsinaisen työuran hän aloitti Tampereen Aluesäästöpankissa. Osuuspankeissa Peltonen on työskennellyt vuodesta 1992, ensin Kuhmoisissa, sitten Kuhmalahdella. Viime vuodet hän on ollut Kangasalan Osuuspankin palveluksessa Kuhmalahden ja Pohjan konttoreissa.

– Työnantaja vaihtui pankkien fuusioitumisen seurauksena, Peltonen kuvaa muutoksen taustoja.

Luopioisten Osuuspankkiin Peltosta veti ennen kaikkea työmatkan lyheneminen, sillä hän on asunut Luopioisten kirkonkylällä jo 14 vuotta. Perheeseen kuuluvat mies ja kolme tytärtä, joista kaksi käy alakoulua. Vapaa-aikanaan Peltonen harrastaa kävelylenkkeilyä sekä kahvakuulailua Luja-Lukon ryhmässä.

Uuteen työpaikkaan sopeutuminen on sujunut hyvin, sillä työn sisältö ei paljoakaan eroa Peltosen aiemmista työtehtävistä. Ihmisetkin ovat kotikylällä ainakin osittain tuttuja.

– Työn kautta monet tutut kasvot tulevat saamaan myös nimen, Peltonen hymyilee.

Peltonen tulee jatkamaan Hildenin työtehtävissä niin, että sijoitusasiat ovat päätehtävänä. Parhaiten asioista pääsee keskustelemaan varaamalla ajan etukäteen.

Vuoden vaihteessa alkava remontti tulee hieman muuttamaan asiakaspalvelutiloja.

– Saamme kaikki samanlaiset eristetyt työpisteet, joissa saamme keskustella rauhassa asiakkaiden kanssa, Peltonen kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?