Onnenkioski: Pälkäneen lottovoittajaa juhlistettiin kakkukahveilla

 

”Niin siistiä, että voitto tuli meidän kiskalta”

Jouko Koivisto toivoo, että parin viikon takainen loton pääpotti olisi mennyt pälkäneläisen tilille.

Jouko Koivisto toivoo, että parin viikon takainen loton pääpotti olisi mennyt pälkäneläisen tilille.

Vanhempi herrasmies astelee Pälkäneen R-kioskille ja asettelee tiskille lukuisan joukon pelikuponkeja. Hän katsahtaa ympärilleen ja toteaa tietävänsä, kuka voitti kyseiseltä kioskilta 1,3 miljoonan lottopotin reilu pari viikkoa sitten.

– Menee viikko tai pari, ja tekin saatte sen tietää,  mies toteaa salaperäisesti.

Tiedä häntä, liekö mies sitten todella tiennyt kuka voittaja on, vai oliko hänen tarkoitus lisätä jännitystä kylällä muutenkin ahkerana käytävään voittajaspekulaatioon.

Pälkäneen R-kioskin yrittäjä Piia Vainionpää kertoo, että kioskin työntekijöiltä kysellään päivittäin, kuka voittaja on.

– Meiltä udellaan suoraan, että onko voittaja se ja se. Mutta totuus on, että emme mekään tiedä kuka potin vei, Vainionpää vakuuttaa.

Ainoa mitä tällä hetkellä todella tiedetään, on se, että voitokas lotto pelattiin Veikkaus-kortilla. Sitä ei  tiedetä, oliko voittaja paikka- vai ulkopaikkakuntalaisia.

Pälkäneen R-kioskin yrittäjä Piia Vainionpää ja myyjä Taru Niemi ovat saaneet vastailla uteliaiden kyläläisten kysymyksiin lottovoiton saajasta.

Pälkäneen R-kioskin yrittäjä Piia Vainionpää ja myyjä Taru Niemi ovat saaneet vastailla uteliaiden kyläläisten kysymyksiin lottovoiton saajasta.

Tieto voittajasta internetin kautta

Vainionpää luki omalle kioskille sattuneesta voitosta internetistä. Kädet alkoivat täristä, vaikkei voitto omalle kohdalle osunutkaan.

– Olin heti, että voi kuinka siistiä! Ryntäsin miehen luo ja intoilin, että meijän kioskilta voitettiin, Vainionpää nauraa.

Yrittäjä tarjosi voittajan kunniaksi kakkukahvit viime viikon tiistaina. Voittaja saattoi olla paikalla, tai sitten ei. Kukaan ei ainakaan ilmoittautunut potin saajaksi.

Vainionpää ja kioskin myyjä Taru Niemi kertovat lottoavansa itsekin säännöllisesti. Molemmilla on jo selvät sävelet siitä, mitä suuremmilla voittorahoilla tehtäisiin. Vainionpää maksaisi hetimmiten asuntovelat pois.

Niemi puolestaan repäisisi ja hankkisi kokonaan uuden talon.

– Sellainen yksitasoinen kivitalo se olisi, Niemi kuvailee.

Vainionpää pelaa pelinsä aina kioskeissa.

– Jotain taikauskoa se kai on, etten koskaan lottoa isommissa tavarataloissa, hän toteaa.

 

Taru Niemi hankkisi talon, jos voittaisi loton pääpotin.

Taru Niemi hankkisi talon, jos voittaisi loton pääpotin.

Monta voittoa ”onnenkioskista”

Edellisen kerran Pälkäneelle saatiin miljonääri vuonna 1991, kun pälkäneläinen voitti lotossa 20 miljoonaa markkaa.

Viime aikoina Pälkäneen R-kioskista on tullut todellinen onnenkioski, sillä tämän vuoden aikana sieltä on voitettu Kenolla 10 000 euroa, Jokerin kuudella oikealla numerolla 20 000 euroa, ja Totolla 2000 euroa.

Kakkukahveille poikennut Jouko Koivisto toivoo, että tämänkertainen voittaja olisi pälkäneläinen.

– Kyllähän se aina positiivista olisi, jos voittaja olisi meikäläisiä. Toisaalta en hirveämmin ole pohtinut asiaa. Ei asia hirveästi kiinnosta, korkeintaan pikkuisen, mies toteaa.

Koivisto on pelannut lottoa samoilla nuneroilla 25 vuotta. Paras saavutus on viisi oikein.

– Toki sitä itse kukin toivoo omalle kohdalleen voittoa. Mutta kyllä sitä aidosti onnittelisi, jos voittaja tulisi tuolla kadulla vastaan.

Ikimuistoinen puhelu

Veikkaus Oy:n tiedottaja Leena Seppäsen mukaan iso osa suurvoiton saaneista loton pelaajista ottaa voitosta kuultuaan omatoimisesti yhteyttä Veikkaukseen.

Sen sijaan jos asiakas ei itse ole yhteydessä Veikkaukseen, hänelle soitetaan ja onnitellaan voitosta.

– Samalla kerrotaan, miten hän saa voiton. Joskus asiakas ei ole vielä tarkastanut omaa peliään, ja hän saa kuulla voitosta puhelimitse. Se onkin varmasti ikimuistoinen puhelu! Jotkut ovat ehtineet tarkistaa jo pelirivinsä ja sulatella voittoa hetken. Voitto on tietenkin aina iloinen yllätys ja tuntuu ihmeelliseltä, että se osuu juuri omalle kohdalle, Seppänen kertoo.

 

Leena Seppänen, miten voitto lunastetaan?

Loton päävoiton voi lunastaa ainoastaan Veikkauksen pääkonttorista Vantaalta, joten voittajaa odottaa voitonhakumatka Vantaalle. Jos asiakkaalla ei ole Veikkaus-korttia, on hänen pidettävä pelitosite visusti tallessa. Voiton saa nimittäin vain pelitositetta vastaan. Suosittelemme aina asiakkaillemme Veikkaus-kortin käyttöä, koska silloin ei tarvitse jännittää pelitositteen säilymisen puolesta. Pieni paperinpalanen kun voi olla useiden miljoonien arvoinen.

 

Millainen hetki päävoiton lunastaminen on?

Suurvoiton saanut asiakas kutsutaan Veikkaukselle kahville. Joko hän tulee joka tapauksessa lunastamaan voittoaan tai vaikka saisi voittonsa suoraan tililleenkin, hänet kutsutaan onnittelukäynnille. Kahvittelun lomassa rupatellaan niitä näitä. Useimmiten keskusteluaiheet pyörivät luonnollisesti juuri tapahtuneen onnenpotkun ympärillä. Miten voitto muuttaa elämää? Mitä kaikkia unelmia voi nyt toteuttaa? Voittajien haastatteluja voi lukea nettisivuiltamme

 

Koska voittaja saa rahat tililleen?

Voittaja saa rahat kolmen viikon ratkaisusuositusajan jälkeen. Voiton saa yhtä lailla automaattisesti tililleen, jos pelaa Veikkauksen nettisivulla. Siellä voi pelata ainoastaan kirjautuneena, minkä ansiosta voitot saa turvallisesti suoraan omalle tililleen.

 

Meneekö voitosta veroa?

Asiakkaan ei tarvitse maksaa voitosta veroa, vaan Veikkaus maksaa sen asiakkaan puolesta. Niinpä veikkausvoitto on aina verovapaata tuloa.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?