KU-68:n kakkonen hakee vielä avausvoittoaan

KU-68:n kakkosjoukkueen alkukausi salibandyn kuutosdivisioonassa sujui käsikirjoituksen mukaan.

– Kolme tasapeliä ja muuten on hävitty aika lailla pystyyn, tiivistää joukkueen pelaajavalmentaja Mikko Salmensuo.

Samassa lohkossa on Salmensuon mukaan kaksi kovaa ja kuusi voitettavissa olevaa joukkuetta. Uuden joukkueen oppimisprosessi on kuitenkin ollut tyly; esimerkiksi LePo:a vastaan 4–3-johtoasema ja jo liki näpeissä ollut kauden avausvoitto vaihtui tasapeliin vain 12 sekuntia ennen loppusummeria.

– Ne pelit vaan pitää pystyä jatkossa kääntämään voitoiksi. Viimeiseksi emme jää.

Hän luottaa tälle kaudelle perustetun joukkueen pelin kehittyvän hiljalleen ja pistetilin karttuvan sen myötä – joskin yhteen hitsautumista kevään aikana haittaa joukkueen nuorimpien pelureiden alkava varusmiespalvelus. Kun nuoriso-osasto on poissa, aiempaa yhteistä pelitaustaa ei koko muulla joukkueella ole.

– Toisaalta kesäharjoittelun tulos eli joukkueen kova kuntopohja tulee esiin loppukaudesta. Massakausi osui meillä tuohon joulun aikaan, Salmensuo paljastaa.

Kovaa kuntopohjaa tarvitaan, jos armeijaan lähtijöiden lisäksi loukkaantumiset palaavat kiusaamaan joukkuetta. Nyt pelureita riittää niukin naukin kahteen kentälliseen, vaikka joukkoon on liittynyt kauden alun jälkeen pari uutta pelaajaa. Tuomas Kiiski on ollut maalinteko-ongelmista kärsineen joukkueen paras pistemies saldolla 6+5, mutta fanikatsomon mukaan keväällä pelaajista tarkkailun alle kannattaa ottaa myös yli piste per ottelu -vauhdissa oleva Timo Lepistö.

Kangasalalaiset jatkavat kauttaan loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna. YPa:n kolmosjoukkuetta vastaan pelattavan ottelun jälkeen nähtäneen kentällä helpottuneita ilmeitä, sillä molemmat joukkueet ovat vielä avausvoittoa vailla.

Loukkaantumisetkin ovat kiusanneet KU-68:n kakkosjoukkuetta. Esimerkiksi Jussi Nieminen joutui pitkään lepoon loukattuaan polvensa.
Loukkaantumisetkin ovat kiusanneet KU-68:n kakkosjoukkuetta. Esimerkiksi Jussi Nieminen joutui pitkään lepoon loukattuaan polvensa.