SB Luja taistelee sarjapaikasta

Kolmosdivisioonataival ei ole johtanut SB Lujan salibandyedustusta paratiisiin mutta ei toisaalta kadotukseenkaan. Pelaajavalmentaja Tommi Hildén arveleekin sarjatason olevan uusiutuneelle joukkueelle juuri sopiva.

– Sarjapaikan uusimisessa on riittävästi haastetta, mutta se ei ole kuitenkaan mikään mahdoton tehtävä, hän tuumaa.

Viisi voittoa ja viisi tappiota kirjauttanut nuorentunut Luja on kymmenen joukkueen lohkossa kuudentena kerättyään kymmenen pistettä. Toisessa nousukarsintapaikassa kiinni oleva sarjakakkonen LäySä on viiden pisteen päässä yläpuolella, mutta kahdeksannen sijan kohdalta alkava karsintaviiva näkyy vain kolmen pisteen päässä Lujan alapuolella. Toisaalta vain yksi joukkue, juuri kahdeksantena oleva SW, uhkaa tosissaan Lujaa karsintaviivan takaa.

Hildén sanoo kauden sujuneen ennakkoarvioiden mukaan. Jokainen peli olisi ollut voitettavissa, ja muutama tappio tuli omien virheiden suorana seurauksena.

– Pelin taso on ailahdellut pirusti: kauden parhaan erän perään on saatettu pelata kauden huonoin. Osasyy tälle on mielestäni ollut se, ettemme pääse riittävän usein harjoittelemaan koko porukalla.

Loukkaantumiset ovat viime aikoina hellittäneet, ja Luja on saanut marssitettua neljässä viime pelissä kentälle koko pelaaja-arsenaalinsa. Tulos on näkynyt taululla: neljästä ottelusta on saalistettu kolme peräkkäistä voittoa. Viimeistely on alkanut sujua, kun kolmen ottelun voittoputkea on rakennettu 23 tehdyllä maalilla.  Edelliset kolme peliä Luja hävisi kyettyään maalintekoon kyseisissä otteluissa vain yhdeksän kertaa. Uuden nosteen myötä maaliero on noussut plussalle neljän maalin verran, ja ykköspyssy Jarkko Ottman on heiluttanut vastustajan maaliverkkoa kauden aikana jo kahdeksan kertaa.

Näyttääkin siltä, että pahin ailahtelu saattaa hyvinkin olla jo taakse jäänyttä elämää. Siinä tapauksessa kakkospaikka voi olla kauden päätteeksi lähempänä kuin kahdeksas sija.

Lujan kausi jatkuu tammikuun puolivälin paikkeilla pelattavassa – kauden ainoassa – kotiturnauksessa.

SB Lujan edustusjoukkue aikoo pelata ensi kaudellakin kolmosdivisioonassa. Kuva: Janne Sokka.
SB Lujan edustusjoukkue aikoo pelata ensi kaudellakin kolmosdivisioonassa. Kuva: Janne Sokka.