Anneli Kanto kirjailijavieraana Sahalahdella

Luettelo kirjailija Anneli Kannon monipuolisesta tuotannosta on vaikuttava: näytelmiä, TV-sarjojen käsikirjoituksia, lasten- ja nuortenkirjoja sekä romaaneja. Hänen teoksiaan ja tekstejään on myös palkittu useaan otteeseen.

Kanto on käsitellyt romaaneissaan erityisesti historiallisia teemoja. Viime vuonna julkaistiin hänen viimeisin teoksensa Pyöveli. Kirja on 1600-luvun Pohjanmaalle sijoittuva fiktiivinen, mutta historiallisiin lähteisiin pohjautuva, tarina pyövelin pojasta Johannista, josta tulee isänsä työn jatkaja. Pyöveli oli kruunun virkamies, mutta ammatin harjoittajia halveksittiin ja heidät haluttiin rajata yhteisön ulkopuolelle. Kirjassaan Kanto piirtää kuvaa ihmisestä karun ammatin takana ja kieltämättä onnistuu koukuttamaan lukijan uskottavalla ajankuvauksellaan.

Historiallisten aiheiden lisäksi Kanto on kirjoittanut muun muassa fantasiakirjoja ja nuorille suunnatun Futistyttö-sarjan. Hän on myös käsitellyt esimerkiksi Alzheimerin tautia sairastavia ja näiden omaisia.

Toimittajanakin työskennellyt Anneli Kanto on Sahalahden kirjanystävien ja kirjaston vieraana kertoilemassa kirjailijantyöstään ja kirjoistaan keskiviikkona 20.1. kello 18 Sahalahden kirjastossa.