Pelataanko kuussa ristinollaa?

Lasse Rajamäki kuvasi kuun pintaa 16. tammikuuta.

Lasse Rajamäki kuvasi kuun pintaa 16. tammikuuta.

Lasse Rajamäki kuvasi ”ristinollaa” kuun pinnalla 16. tammikuuta. – Ainakin siltä näyttäisi.Kyseinen varjomuodostuma on siellä ollut kaiketi iät ja ajat. Se näkyy myös NASA:n tarkoissa kuvissa kun osaa oikeasta paikasta hakea.Kyseessä  on Maurolycuksen pienten K- ja F-kraaterien muodostama rakenne, joiden varjot muodostavat tämän kuvion. Tuon ristikuvion todelliset mitat ovat noin 8×6 kilometriä, ja varjoviivan leveys on noin 500 metriä. Joka tapauksessa hauska yksityiskohta ja hyvä kameran optiikan tarkennuspiste. Kuvassa ristivarjo on korostuneen paksuviivainen johtuen kameran optiikan puutteista, kuvaaja selventää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?