Sappee sai talven lumet tehtyä

Sappee sai maanantaina tehtyä tämäntalviset lumet laskettelurinteisiin. Viikon aikana muotoillaan ja viimeistellään Kallenrinteen krossiradan ja ministreetin viimeiset suorituspaikat. Viimeisetkin rinteet ja suorituspaikat saadaan käyttöön lauantaina.

– Takana on kiihkeä kolmen viikon lumetusjakso. Se oli hyvä, että kaikki saatiin tehtyä kerralla, kun talven tulo meni näin pitkälle. Meille olisi tosin riittänyt vähän vähempikin pakkanen, sillä melkein 30 asteen pakkaskelissä kalusto on kovilla ja miehetkin joutuvat toimimaan aika raaoissa olosuhteissa, rinnetoiminnanjohtaja Kosti Puurunen sanoo.

Luonnossa lunta on vain muutama sentti ja sekin höttöistä pakkaslunta. Sen vuoksi Sappeen latuverkkoa ei ole saatu hiihtokuntoon.

– Tarvittaisiin reilusti enemmän lunta ennen kuin latuja päästään ajamaan raskailla koneilla. Vielä emme ole voineet tehdä muuta kuin tampata latujen pohjia, toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kertoo.

Pälkäneen laduista hiihtokunnossa ovat Onkkaalan Syrjänharjun ladut sekä Aitoon ja Luopioisten kuntoradat. Lisäksi Onkkaalassa Mallasveden ja Pälkäneveden jäällä sekä Luopioisissa Kukkian jäällä kiertää jäälatu.

Ajantasainen latukartta löytyy liikuntatoimen nettisivuilta.