Ei jatkovalitusta Lamminrahkan kaavasta

LamminrahkaKangasalan Lamminrahkan osayleiskaavan hyväksymispäätöksestä ei ole tehty jatkovalitusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Luontoyhdistykset valittivat viime vuonna kaavan hyväksymispäätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valitukset. Valitukset kohdistuivat luontoarvojen, erityisesti liito-oravan elinympäristöjen huomioimiseen kaavassa. Koska jatkovalitusta KHO:oon ei tehty, Lamminrahkan osayleiskaavan hyväksymispäätös on lainvoimainen, ja rakentaminen pääsee alkamaan.

– Käynnistämme Lamminrahkan eteläosien asemakaavoituksen tänä vuonna. Lamminrahka-talo kouluineen, päiväkoteineen ja hyvinvointipalveluineen kaavoitetaan ensimmäisten joukossa, kertoo Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen.

Tampereen rajalle Lahdentien varteen rakentuva Lamminrahkan asuin- ja yritysalue on yksi Tampereen seudun merkittävimmistä uusista alueista. Lamminrahkaan rakentuu koti 8000 asukkaalle, Tampereen puolelle Ojalaan lisäksi 5000 asukkaalle. Lamminrahkan kaupunginosan rakentamista ohjaavat neljä periaatetta: luonnon ja kaupungin yhteys, monipuolisuus, yhteisöllisyys ja hyvinvointi. Tavoitteena on rakentaa kaupunkimainen asuin- ja yritysalue luontoa mukaillen.

Lamminrahkan keskustan pitäisi olla valmis vuosina 2017–2018.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?