Luopioisissa oli hyvä vauvavuosi

Päivi Girenin sylissä muskarihetkessä Sanna Hermusen vuonna 2015 syntynyt Saaga. Luopioisiin syntyi viime vuonna 11 vauvaa. Vanhan Pälkäneen puolelle vauvoja syntyi 41.
Päivi Girenin sylissä muskarihetkessä Sanna Hermusen vuonna 2015 syntynyt Saaga. Luopioisiin syntyi viime vuonna 11 vauvaa. Vanhan Pälkäneen puolelle vauvoja syntyi 41.
Aitoossa asuva Aleksi ihmettelee muskarimeininkiä äitinsä Piia Vainionpään sylissä.
Aitoossa asuva Aleksi ihmettelee muskarimeininkiä äitinsä Piia Vainionpään sylissä.
Aku isänsä Pauli Luhtajärven sylissä. Vauvakahveilla ja muskarissa olivat paikalla myös äiti Mari Luhtajärvi sekä isosisko Annukka.
Aku isänsä Pauli Luhtajärven sylissä. Vauvakahveilla ja muskarissa olivat paikalla myös äiti Mari Luhtajärvi sekä isosisko Annukka.

Iloinen puheensorina täytti viime tiistaina Luopioisten seurakuntatalon, kun Luopioisissa viime vuonna syntyneet vauvat kokoontuivat sinne perheineen. Iloon olikin syytä, sillä neuvolan laskujen mukaan Luopioisiin syntyi vuonna 2015 kaikkiaan yksitoista vauvaa. Määrä on ilahduttava. Edellisvuonna Luopioisiin, Rautajärvelle ja Aitooseen syntyi nimittäin yhteensä ainoastaan neljä vauvaa.

Seurakuntatalolle viime vuoden Luopioisten vauvoista ehti kolme. Vauvaperheiden lisäksi paikalla oli perhekahvilakävijöitä. Ohjelmassa oli kakkukahvien ja mukavan yhdessäolon lisäksi lahjapussit jokaiselle vauvalle sekä yhteinen muskarihetki.

– Vauvaperheille, jotka eivät tilaisuuteen päässeet, pyrimme toimittamaan lahjapussit jotain muuta kautta, Eija Lankinen kahvituksen yhteistyössä seurakunnan kanssa järjestäneestä Luopioisten MLL:stä lupaa.

Vauvojen lahjapussista löytyi tänä vuonna villasukat, pehmoheijastimet, perusrasvaa ja rievää. Kahvittelun lomassa Erja Soini MLL:stä veti paikallaolijoille yhteisen muskarin. Aitoolainen Aleksi osallistui musisointihetkeen äitinsä Piia Vainionpään sylissä. Touhu näytti olevan aika jännittävää mutta kuitenkin mielenkiintoista. Musiikki ja erilaiset rytmit vetivätkin mukaansa paitsi vauvat myös mukana olleet isommat sisarukset ja perhekahvilakävijät.