Tuomas Huuho voitti avauskisan

Pälkäneläinen Tuomas Huuho aloitti slopestylen Audi-tourin voitokkaasti. 11-vuotias suksitaituri oli kids-sarjan paras tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rukalla lasketussa avauskilpailussa. Pälkäneläismenestystä täydensi 12-vuotias Juuso Soukkio, joka sijoittui karsinnassa seitsemänneksi ja putosi ensimmäisenä laskijana finaalista.

Slopestylen taso nousee vuosi vuodelta, kun pienestä pitäen lajia harrastaneet opettelevat akrobaattisia temppuja jo nuorena. Silloin kokeneempien laskijoiden vinkit ja Youtube-videoissa nähdyt temput tarttuvat paljon tehokkaammin kuin varttuneemmassa iässä.

Rukan kids-sarjassa nähtiin kovatasoinen ja tasainen kisa, jossa ei enää pärjännyt viimetalvisilla tempuilla. Huippulaskijat pyörivät hypyissään moneen suuntaan ja esittävät reileillä entistä vaativampia suorituksia.

Huuho lähti finaaliin kärkilaskijana, sillä hän oli karsinnan molemmissa laskuissa paras. Pälkäneläinen oli myös finaalin avauslaskun ykkönen, mutta karsinnassa kolmanneksi jätetty Sampo Yliheikkilä teki toisella laskullaan huippupisteet 81,70 ja nousi kärkeen. Huuho pystyi parantamaan tiukassa paikassa: junnu kuittasi täysosumalaskustaan 85,00 pistettä ja pääsi juhlimaan avauskisan voittoa.

Kolmanneksi sijoittui Oskari-Aukusti Salmi, joka pudotti Juuso Soukkion niukasti loppukilpailusta. Molemmat keräsivät paremmalla karsintalaskullaan 65,25 pistettä, mutta Soukkion kakkoslasku epäonnistui ja siksi hän joutui seuraamaan finaalia sivusta.

Freestyleseura Moebiusta edustavat Huuho ja Soukkio ovat Sappeen Snow Parkin kasvatteja. Sappee tarjoaa slopestyle-laskijalle huippuolot, sillä sen hyppyrit ovat riittävän isot vaativimpienkin temppujen treenaamiseen. Junnut ovat saaneet uran alkumetreillä arvokkaita vinkkejä lajin pälkäneläispioneeriltä Ville Vuorelta.

Audi-tour jatkuu 12.–14.2. Messilässä. Cupissa lasketaan kaikkiaan viisi osakilpailua. Sappeeseen kiertue saapuu 19. maaliskuuta. Audi-tour kerää lajin kovimmat laskijat. Sen lisäksi keväällä lasketaan erillinen SM-kisa.

Muun muassa Viron ja Australian kovimmat junnut kiertävät sponsoreiden tuen turvin jo kansainvälisiä kisoja. Myös Huuhon haaveena on päästä maailman rinteisiin testaamaan, missä muut menevät.

Rookie-sarjan voiton Rukalla vei Jon Sallinen ennen Aleksi Mustosta.

Pälkäneen Tuomas Huuho (keskellä) voitti Audi-tourin avauskilpailun Rukalla. Kakkoseksi sijoittui Sampo Yliheikkilä. Oskari-Aukusti Salmi oli kolmas. Sappeen hyppyreissä maan kovimmat suksitaiturit kisaavat 19.–20. maaliskuuta.
Pälkäneen Tuomas Huuho (keskellä) voitti Audi-tourin avauskilpailun Rukalla. Kakkoseksi sijoittui Sampo Yliheikkilä. Oskari-Aukusti Salmi oli kolmas. Sappeen hyppyreissä maan kovimmat suksitaiturit kisaavat 19.–20. maaliskuuta.

Audi-tourin 1. osakilpailu, Ruka 29.–31.1..

Slopestyle-finaali, kids-sarja.

1) Tuomas Huuho, MOE 85,00, 2) Sampo Yliheikkilä, KiimU 81,70, 3) Oskari-Aukusti Salmi, MOE 73,00, 4) Vertti Pöytäkivi, MOE 70,50, 5) Adam Jonsson, Ruotsi 38,20, 6) Kristian Gröhn, JFS.

Karsinta.

1) Tuomas Huuho 79,75, 2) Vertti Pöytäkivi 75,25, 3) Sampo Yliheikkilä 70,75, 4) Kristian Gröhn 70,25, 5) Adam Jonsson SWE 67,25, 6) Oskari-Aukusti Salmi 65,25, 7) Juuso Soukkio, MOE 65,25, 8) Daniel Tauschi 64,00, 9) Akseli Pettilä 62,50, 10) Huugo-Uljas Saukkonen 61,50, 11) Ivan Smirnov, Venäjä 60,50, 12) Sebastian Harjula 59,75