Välipalaksi maauimala tai seikkailupuisto

Sappeen nykyiset 12 rinnettä sijaitsevat Sappeenvuoren pohjoisrinteillä. Uudet kuusi rinnettä sijoittuvat koillis- ja kaakkoisrinteille. Uudelle rinnealueelle aiotaan hankkia uusi ankkurihissi ja siirtää yksi hissi nykyiseltä alueelta. Siirrettävän paikalle hankitaan uusi tuolihissi.
Sappeen nykyiset 12 rinnettä sijaitsevat Sappeenvuoren pohjoisrinteillä. Uudet kuusi rinnettä sijoittuvat koillis- ja kaakkoisrinteille. Uudelle rinnealueelle aiotaan hankkia uusi ankkurihissi ja siirtää yksi hissi nykyiseltä alueelta. Siirrettävän paikalle hankitaan uusi tuolihissi.

Leudot talvet ja taloustaantuma ovat viivyttäneet Sappeen seuraavia isoja hankkeita. Kaava mahdollistaa uusien mökkikylien, hotellien, kylpylän ja golfkentän rakentamisen. Matkailualue tarvitsee näihin jättihankkeisiin kumppaneita. Taantuman vuoksi vapaa-aikaan tehdään kuitenkin varovaisesti satsauksia. Siksi matkailualueen seuraavat kehitysaskeleet ovat todennäköisesti sellaisia, jotka se voi itse rakentaa.

Suunnittelupöydällä on uusi rinnealue, maauimala ja seikkailupuisto. Etelärinteet toisivat Sappeeseen uuden kisarinteen ja kasvattaisivat rinteiden kapasiteettia. Maauimala tarjoaisi kesäkävijöille tärkeän vesielementin Sappeenvuoreen ja seikkailupuisto lisäisi alueen vetovoimaa perheiden lomakohteena.

– Parin kunnon lumitalven tulos ja paremmat taloussuhdanteet liikauttaisivat hankkeita liikkeelle, sillä suunnitelmat ja kaavat ovat valmiina, Sappeen markkinointipäällikkö Juha Marjanen sanoo.

Edes toimitusjohtaja Jouko Poukkanen ei osaa vielä varmuudella sanoa, mitkä ovat kehittyvän ja kasvavan matkailualueen seuraavat isot askeleet, kun talous lähtee rullaamaan ja kävijämäärät vakiintuvat.

 

Uusia mökkejä Ski in -alueelle

Uusien rinteiden, uimalan, kylpylän ja golfkentän kaltaisten matkailutäkyjen luominen kulkee käsikädessä uusien mökkien ja hotellien rakentamisen kanssa. Majoittujat tuovat asiakkaita uusiin aktiviteetteihin ja uudet aktiviteetit houkuttavat uusia mökkirakentajia ja hotelli-investoijia.

Mökkejä ei nouse huippuvuosien tahtiin, mutta rakennuslupahakemuksia on silti sisällä myös tulevaksi kesäksi. Tällä hetkellä rakennetaan Ski in -alueen kahta korttelia ja Iso Arajärven tuntumassa on suunnittelu käynnissä.

– Nyt on tekeillä yksittäisiä mökkejä. Toivottavasti liikkeelle lähtisi isompiakin hankkeita, Juha Marjanen sanoo.

Viime vuosien uudet mökit ovat olleet pääosin yksityisten rakennuttamia. Silloin kun mökki ei ole omassa käytössä, sen voi antaa Sappeen vuokravälitykseen.

Mökki-investoijat ovat mahdollistaneet sen, että matkailualue on voinut keskittyä lisäämän alueen vetovoimaa erilaisilla aktiviteeteilla. Tällä hetkellä kasvun esteenä on enemmänkin majoitustilan puute, ja siksi matkailualue saattaa itsekin rakentaa uusia kohteita.

Suunnittelupöydällä olevat etelärinteet tekevät kokonaan uusista mökkialueista entistä kiinnostavampia, sillä rakentamaan pääsee aivan rinteiden äärelle. Vaikkei matka Huippuun lyhene yhtään, se tuntuu lyhemmältä, kun ovelta pääsee rinteisiin.