Oulusta tuliaisina kirjava mitalisaalis

Suomen ITF Taekwon-Do liiton ja Taekwon-Do Akatemian järjestämä mustien vöiden SM-kilpailu- ja värivöiden helmi-cup-viikonloppu tarjosi Aitoon Taekwon-dolle kelpo tulossaaliin, vaikka kisoihin osallistui seurasta vain kolme kisaajaa. Sami Koskela voitti erikoistekniikoiden SM-kultaa mutta jäi harmikseen pronssille voimamurskauksessa. Kolmas sija merkitsi todennäköistä maajoukkuepaikan menetystä voimamurskauksessa ajatellen lähestyviä EM-kisoja.

Akusti Naulapää kurotti lähelle EM-paikkaa sijoittumalla junioreissa ensimmäisen danin liikesarjoissa hienosti jaetulle kolmannelle sijalle. Myös ottelussa nuorukainen sijoittui kolmanneksi. Vailla vyöarvorajoja käydyissä avoimissa liikesarjoissa ja ensimmäistä kertaa Naulapään kokeilemassa voimamurskauksessa sijoitus riitti mitalin tuntumaan mutta ei aivan pronssille.

Saska Gröndahl nappasi värivöiden raskaan sarjan ottelussa hopeaa ja sijoittui voimamurskauksessa sijoille 4–5.

Aitoon taekwon-don nokkamiehen Ilkka Naulapään mukaan kisojen tulokset olivat aitoolaisittain hyviä, vaikka täydellinen nappisuoritus jäikin näkemättä.

– Kaikki pääsivät kuitenkin mitaleille. Yleensä meillä on ollut enemmän värivöitä matkassa, mutta innokkuuteen vaikutti kisojen pitäminen Oulussa.