Käyttökustannukset: Aktiivisesti käytettyä ja hyväkuntoista taloa ei kannata myydä

Seuratalon vuokrat jyvitetään tarkemmin

Pälkäneen kunnanvaltuusto pudotti Luopioisten seuratalon myytävien kohteiden listoilta. Lisäksi selvitetään, miten käyttökulut jyvitettäisiin tarkemmin.

Kotiseutuyhdistys Kukkia Seura toivoi loppuvuodesta tekemässään aloitteessa, että seuratalo pidettäisiin kunnan omistuksessa. Aloitetta perusteltiin rakennuksen historiallisella ja käyttöarvolla. Talo edistää kuntalaisten terveyttä ja hyvinvointia, koska juhlasalia käytetään ahkerasti harrastetilana.

Kotiseutuyhdistys laski, että seuratalosta kertyy enemmän tuloja kuin menoja. Kunnanjohtaja Janita Koiviston mukaan talosta aiheutuu poistojen lisäksi parin tonnin vuosittaiset menot. Talous näyttää paremmalta, kun kunnan sisäinen laskutus saadaan kuntoon.

– Muutaman tunnin vuoroista on saatettu laskuttaa vain kolmen, neljän euron vuokraa. Liikunta ja urheilu on toki tärkeää, mutta sisäisessä laskutuksessa pitäisi silti näkyä oikea hinta, Perttu Pohjanperä (vas) kritisoi.

Hän kiitti kunnanhallitusta, joka veti seuratalon myyntilistoilta, mutta moitti asioiden heikkoa valmistelua etenkin tällaisissa kuntalaisia laajalti koskevissa asioissa.

Rainer Zeitlin (kok) myönsi, että kaikki heräsivät myöhässä, kun seuratalo jäi vuoden 2013 säästöpaketin myötä myytävien kohteiden listalle.

– Ei tietenkään kannata hukata kohtuukuntoista kiinteistöä, joka on ahkerassa käytössä, eikä tuota ylimääräisiä kustannuksia.

Timo Ailio huomautti, että seuratalo on kulttuurihistoriallisesti yhtä arvokas kuin Nuijantalokin, joka on ”vankasti kunnan suojeluksessa ja hoidossa”.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?