Sami ja Mika Heikkilä kisaavat Euroopan mestaruuksista

Tomi-Pekka Heikkilä Turun SM-kisojen mitaliotteluissa. Kuva: Jani Suoranta

Kangasalan Kymppi-64:n ampujat Sami ja Mika Heikkilä kisaavat kuluvalla viikolla ilma-aseiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Unkarin Györissä. Sami kilpailee liikkuvan maalin miesten sarjassa ja pikkuveli Mika 20-vuotiaiden miesten sarjassa. Mika Heikkilän kilpailupäivät ovat keskiviikko ja lauantai, Sami Heikkilän puolestaan torstai ja perjantai. Suomen liikkuvan maalin joukkueessa ampuvat kangasalalaisten lisäksi Krister Holmberg, Heikki Lähdekorpi ja Elli Räsänen.

Alun perin Sami Heikkilän paikalle Suomen joukkueeseen valittiin veljessarjan vanhin Tomi-Pekka Heikkilä, mutta hän ei päässyt lähtemään Unkariin työesteiden takia. Mies kuitenkin putsasi tehokkaasti palkintopöydän helmikuun puolessa välissä pidetyissä liikkuvan maalin Suomen mestaruuskilpailuissa Turussa. Kymppi-64:n ampuja voitti miesten normaalijuoksujen mestaruuden ja otti sekajuoksujen kilpailussa hopeaa. Sekajuoksuissa Tomi-Pekka Heikkilän edelle kiilasi Pohjois-Hämeen Ampujien Vesa Saviahde.

K-64 oli molemmissa miesten lajeissa joukkuekilpailun ykkönen.

20-vuotiaiden miesten normaalijuoksujen mestaruuden voitti Kuopion Metsästys- ja Ampumaseuran Heikki Jetsonen. Hän voitti kultamitaliottelussa peruskilpailun parhaan tuloksen tehneen K-64:n Mika Heikkilän 6-0. Sekajuoksuilla Mika Heikkilä nappasi sarjansa mestaruuden.

Liikkuvan maalin SM-kilpailut:

Turku 13.-14.2.:

Miesten 10m normaalijuoksut:

Peruskilpailu: 1) Tomi-Pekka Heikkilä K-64 579, 2) Vesa Saviahde P-HA 576, 3) Heikki Lähdekorpi SA 575, …6) Jani Suoranta K-64 566, … 8) Sami Heikkilä K-64 566. Semifinaalit: Heikkilä – Hyvärinen 6-3, Lähdekorpi – Saviahde 12-10. Pronssimitaliottelu: Vesa Saviahde P-HA – Niklas Hyvärinen RS 7-5. Kultamitaliottelu: Tomi-Pekka Heikkilä K-64 – Heikki Lähdekorpi SA 6-3.

M20 10m normaalijuoksut:

Peruskilpailu: 1) Mika Heikkilä K-64 571, 2) Heikki Jetsonen KAMS 547, 3) Juuso Väätäinen KAMS 523. Semifinaalit: Heikki Jetsonen – Väätäinen 10-8, Heikkilä – Sami Jetsonen 6-3. Pronssimitaliottelu: Juuso Väätäinen KAMS – Sami Jetsonen KAMS 6-1. Kultamitaliottelu: Heikki Jetsonen KAMS – Mika Heikkilä K-64 6-0.

Miesten 10m normaalijuoksut, joukkue: 1) K-64 1708, 2) RS 1694, 3) KAMS 1622, 4) P-HA 1618.

Miesten 10m sekajuoksut: 1) Vesa Saviahde P-HA 383/97, 2) Tomi-Pekka Heikkilä K-64 383/96, 3) Heikki Lähdekorpi SA 377/20, 4) Sami Heikkilä K-64 377/17, 5) Jani Suoranta K-64 375.

M20 10m sekajuoksut: 1) Mika Heikkilä K-64 359, 2) Juuso Väätäinen KAMS 353, 3) Ville-Martti Koskinen TSA 219.

Miesten 10m sekajuoksut, joukkue: 1) Kymppi 64 1135, 2) RS 1105, 3) P-HA 1084, 4) KAMS 1048.