Ympäristöpalkinnon saajaa etsitään

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pyytää ehdotuksia Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajaksi. Palkinto voi olla joko vuoteen 2015 kohdistuva erityinen ympäristöteko tai pitkäaikaisempi toiminta ympäristön hyväksi.

Ympäristöpalkinnon tarkoitus on huomioida ja edistää ympäristömyönteistä toimintaa Pirkanmaalla. Se voidaan myöntää Pirkanmaalla toimivalle yritykselle, yhteisölle tai pirkanmaalaiselle yksityishenkilölle, joka on ottanut ympäristön merkittävällä tavalla huomioon toiminnassaan.

Ehdotukset perusteluineen on toimitettava Ely-keskukseen viimeistään 2.3. kello 12 mennessä.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu Pirkanmaalla vuodesta 1987 lähtien. Vuonna 2014 palkinto myönnettiin Kiinteistö Oy Hämeenpuisto 21:lle. Palkintoraadin vakuuttivat esimerkilliset saneerausinvestoinnit energiankulutuksen ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi sekä asumisen terveellisyyden parantamiseksi aurinkoenergiaa hyödyntämällä. Toinen ympäristöpalkinnon saajista oli jätemateriaalia raaka-aineena hyödyntävä Suomen Lasinjalostus Oy.

Ympäristöpalkinnon saajan valitsee raati, johon kuuluvat johtaja Olli Madekivi, tutkimusprofessori Tom Frisk, yli-insinööri Hannu Wirola, energia-asiantuntija Timo Fager, ympäristöasiantuntija Johannes Järvinen, yksikön päällikkö Heidi Heino ja tiedottaja Mari Peltonen Pirkanmaan Ely-keskuksesta.

Palkinnon lisäksi voidaan myöntää yksi tai useampia kunniamainintoja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?