Kirkon eteistä laajennettava

Tulipa tässä mieleen Pälkäneen kirkkoraunion lasikattoa odoteltaessa, että nykyinen kirkkokin kaipaisi vähän ehostusta. Kappelikirkossa on hyvät vaatenaulakot ja kunnon vessat. Pääkirkossa on vain yksi vessa eikä vaatenaulakoita ollenkaan.

Kirkon eteisen Mallasveden puoleiselle seinustalle sopisi hyvin pieni lisäsiipi, huomaamaton punatiilinen uloke, jossa olisi pari vessaa ja vaatenaulakot. Sitä ei edes huomaisi Lahdentieltä ja tuskin edes toriltakaan, niin hyvin se mahtuisi sinne piiloon. Äkkiäkös paikalliset arkkitehdit ja rakentajat sen sinne väsäisi, ei tarttisi kysellä Museovirastolta ja Kirkkohallitukselta lupia. Ai niin, mutta se rahoitus. Vieläköhän täällä sais aikaan sellaiset talkoot kuin Nuijaa rakennettaessa vuonna 1907 tai silloin kun yhteiskoulua pykättiin sodan jälkeen?

Vessaan jonottanut

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?