Kofeiinin orjat, jo sorron yöstä nouskaa!

Kuuntelin Tampereen seudun unettomien karmaisevia kertomuksiaan kohtaloistaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen tiedon mukaan yli 40 prosenttia työikäisistä kertoo kokevansa unettomuutta muutaman kerran viikossa tai vähintään muutaman kerran kuukaudessa. On erittäin todennäköistä, että unettomuuksien suurimpia aiheuttajia on kahvinjuonti ja kofeiini. Joissain kofeiinittomiksi mainostetuissa paahtoliemissäkin kofeiinia sittenkin on. Kofeiinia sekä sen sukulaisaineita, teiiniä ja teobromiinia on monissa elintarvikkeissa, teessä, kaakaossa, suklaassa, ja tarkoituksellisesti lisättynä energiajuomissa, joissain makeispatukoissa, purukumeissa, joissain särky- ja kipulääkkeissä, kurkkupastilleissa.

Keskushermostoa ja aineenvaihduntaa kiihottava keskushermostomyrkky, puriinialkaloidi, 1,3,7-trimetyyliksantiini eli kofeiini estää elimistön adenoreseptorien toimintaa. Se on vireystilan keinotekoinen muokkaaja, kemiallinen ihmispiiska. Aiheuttaa miljoonille ihmisille nukahtamisvaikeuksia. Aiheuttaa kofeiinimyrkytyksiä, vatsa- ja ruuansulatusvaivoja. Liekkö kahvin ja kofeiinin tuottamia unenlaadun ja -keston heikennyksiä missään kunnolla tutkittu? Heikentää verenkiertoa ja insuliiniherkkyyttä koko kehossa. Kofeiinin puoliintumisaika on terveillä aikuisilla yleensä 3-11 tuntia. Kofeiini kertyy elimistöön. Kertyy aivoihin kolminkertaisina pitoisuuksina verenkierron pitoisuuksiin nähden. Päivittäiskäyttäjillä on verenkierrossaan kofeiinia ympäri vuorokauden. Heikentää munuaisten toimintaa. Aiheuttaa luukatoa, osteoporoosia. Kehittyvä sikiö ei pysty käsittelemään kofeiinia. Voi lisätä keskenmenoriskiä. Jopa 10 prosenttia väestöstä saattaa kärsiä väärin diagnosoiduista kofeiinimyrkytyksistä. Ruumiiden kärsimysten lisäks monenlaiset sielun, psyyken vaivat ja vauriot ovat aivan ilmeisiä; masennusta, ahdistusta, paniikkioireita ja -häiriöitä, levottomuutta, hermostuneisuutta, pahemmista nyt vain vaieten.

USA:ssa vuonna 2011 joutui energiajuomiin liittyvien oireiden vuoksi 28000 potilasta sairaalahoitoon!

Kahvin mainostajat ovat viime vuosina katalasti kehuneet kahvin muka terveellisyyttä. Ja kansa uskoo! Kyllä ihmiset on pöljiä! Satavarmaa on, että arsenikissakin on terveyttä edistävää vaikutusta pieninä pitoisuuksina. Vanhemmat varjelkaa lapsianne, itseännekin niin kofeiinilta kuin kaikilta muiltakin orjuuttavilta aineilta ja aatteilta!

(Kirjoituksessani on muokattuja osalainauksia Wikipediasta, Terveyskirjastosta + STT:n uutisesta.)

Mikko Kiio

Lapsuuvvestaan lähtien ikiraitis, niin aineiden kuin aatteidenkin orjuuksista vappaa kansalainen