Kuhmalahti-hiihto sivakoidaan sunnuntaina

Kuhmalahdella järjestetään tulevana sunnuntaina 13. maaliskuuta parin vähälumisen talven jälkeen perinteinen Kuhmalahti-hiihto. Tapahtuman ilmoittautumispiste sijaitsee Kuhmalahden vpk:n toimitiloissa Taidetiellä. Ilmoittautumisen ohella paloasemalla voi nauttia järjestävän tahon eli Kuhmalahden Kisan tarjoamat kuumat mehut ja pikkupurtavat.

Kuhmalahden latuverkosto lähtee paloaseman vierestä ja kiertelee Längelmäveden jäällä ja kirkonkylän reunamilla kiertelevää peltolatua pitkin kohti Puntaria. Esimerkiksi lenkki paloasemalta kunnansaunalle Puntariin ja takaisin on pituudeltaan noin 10 kilometriä ja profiililtaan varsin tasainen. Pienille lapsille soveltuva latu on paloaseman ja päiväkodin välissä olevalla pellolla. Latuverkosto pyritään pitämään auki niiltä osin, kuin sääolosuhteet sallivat.

Nimestään huolimatta Kuhmalahti-hiihtoon on sallittua osallistua myös muilla tavoilla kuin hiihtäen. Paloasemalla voi käydä mehulla ja ilmoittautumassa muun muassa kävellen, sauvakävellen tai potkukelkkaillen. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan liikunta-aiheisia palkintoja.