Pääsiäispuput tulevat taas, ole valmiina

Pääsiäispupu odottaa uutta kotia.
Pääsiäispupu odottaa uutta kotia.

Pääsiäinen koittaa tänä vuonna niin varhain, että se on hiipimässä ovelle melkein huomaamatta. Palmusunnuntaihin on puolitoista viikkoa, ja sen aattona, lauantaina 19. maaliskuuta pidetään Pälkäneen seurakunnan perinteiset pääsiäismyyjäiset. Aika on tuttu kello 10 – 13, mutta paikkana on poikkeuksellisesti Pälkäneen seurakuntatalon alakerta.

– Sovittaudumme tällä kertaa alakerran kerho- ja muihin tiloihin, koska seurakuntasalissa on silloin lähetysseminaari, kertoo lähetyssihteeri Paula ”Papu” Eloranta.

Myyjäisissä palvelee kahvio, ja arpajaiset järjestetään tuttuun tapaan. Lähetyksen Tehdään yhdessä -piirissä on pidetty käsityösormet vauhdissa talvikuukausien aikana, jotta myyntipöytä on saatu täyteen tipuja, pupuja ja muita pääsiäisen koristeita. Kaupan on myös liinoja, villasukkia ja muita myyjäisten tuttuja tuotteita, ja lisäksi tietysti leivonnaisia.

 

Talkoisiin ehtii vielä

 

Päivikki Virtanen opastaa, jos jauhopeukaloiden tekee mieli osallistua myyjäistalkoisiin.
Päivikki Virtanen opastaa, jos jauhopeukaloiden tekee mieli osallistua myyjäistalkoisiin.

Jos joku haluaa osallistua myyjäistalkoisiin, leivonta-apu on yksi hyvin tervetullut tapa auttaa, Paula Eloranta kertoo.

Myyjäisiin tarvitaan erityisesti pikkuleipiä ja kakkuja. Halukkaat kotileipurit voivat hakea tarvikkeita ja ohjeita Päivikki Virtaselta Pälkäneen seurakuntatalosta maanantaina 14.3. kello 10 – 13 tai aamusta alkaen keskiviikkona 16.3, jolloin Torikahviossa vietetään Tasauspäivää ja myydään Tasauspäivän limppua.

Tehdään yhdessä -piiri jatkaa näpertämistä pääsiäisen jälkeenkin. Tuotteita valmistuu vielä kevään aikana toukokuiseen Lättybaari ja basaari -tapahtumaan, ja elokuussa kesätauon jälkeen alkavat jälleen joulutonttu- ynnä muut talkoot adventtimyyjäisiä varten.

Niinpä piiri ottaisi mielellään vastaan esimerkiksi langanloppuja, jos jollakulla viruu niitä käyttämättöminä kotona. Pienestä lankamäärästä syntyy osaavissa käsissä monenlaista hauskaa, ja jokainen kolikko myyntituotosta tukee lähetys- ja diakoniatyötä, toisin sanoen auttaa jotakuta ihmistä jossain päin maailmaa.

 

Asuntoetuja kolopesijöille

 

Tiaiset tarvitsevat koteja. Tämän kuusitiaisen pöntön on rakentanut ja valokuvannut Alpo Roikola.
Tiaiset tarvitsevat koteja. Tämän kuusitiaisen pöntön on rakentanut ja valokuvannut Alpo Roikola.

Tämän kevään pääsiäismyyjäisiin haluttaisiin saada myyntiin lisää linnunpönttöjä. Samalla toivotaan ihmisten lähtevän mukaan Yle:n maaliskuun alussa käynnistämään Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan, jolla lievitetään kolopesijöiden pahenevaa asuntopulaa koko Suomessa.

Tavoite on, että toukokuun 2017 loppuun mennessä Suomen pihapiireistä, metsistä ja rannoilta löytyy miljoona rekisteröityä linnunpönttöä, mikä tarkoittaa turvallista kotia noin 10 miljoonalle linnunpoikaselle.

Omat pönttönsä voi käydä rekisteröimässä netissä yle.fi/miljoonaponttoa -sivulla. Paikkakuntakohtaiseen rekisteriin kelpaavat sekä uudet että vanhat kunnostetut pöntöt.

Lähetyksen hyväksi myyntiin lahjoitettavia linnunpönttöjä voi toimittaa Pälkäneen seurakuntataloon ensi viikon perjantaihin asti.