Remontti-illalliset Rautahovissa

Rautajärvellä sijaitsevan Rautahovin remontin talkootyöt jatkuvat taas kevään tullen. Lauantaina 19. maaliskuuta Rautahovilla nautitaan illallista, joiden aikana pääsee myös katsomaan, mitä kaikkea rakennuksessa on jo ehostettu. Remontin tueksi järjestettävät illalliset ovat Kukkian maa- ja kotitalousnaisten ideoimat. On askarreltu konjakki- ja viinilaseista pöytäkoristeita sekä taiteltu origamikuusia. ”Koristeluvastaavat” sommittelevat ne sitten illallispöytiin. Riemukkaita askartelupäiviä on ollut jo useita.

Kello 18 alkavilla illallisilla nautitaan kotimaista lähiruokaa vanhanajan pitopöydästä. Suurin osa tarvikkeista on saatu lähikyliltä. Illallisten valmistus aloitetaan jo edeltävänä torstaina muun muassa kakkupohjien leipomisella, perunoiden kuorimisella ja kaljan teolla. Tuolloin Rautahovin keittiön täyttää ahkera hyörinä ja iloinen puheen sorina.