Naulapään näytöt eivät riittäneet EM-kisapaikkaan

Akusti Naulapään näytöt eivät riittäneet maajoukkuepaikkaan huhtikuun lopun  EM-kotikisoissa.
Akusti Naulapään näytöt eivät riittäneet maajoukkuepaikkaan huhtikuun lopun EM-kotikisoissa.

Aitoo taekwon-don ykköstykki Sami Koskela on maajoukkueen konkari huhtikuun lopussa Tampereella järjestettävissä EM-kisoissa. Vuonna 2013 erikoistekniikkamurskauksen maailmanmestaruuden voittanut Koskela pääsee jo toista kertaa EM-kotikisoihin, sillä hän oli mukana myös vuonna 2004, kun Euroopan mestaruuksista kilpailtiin edelliskerran Hakametsän jäähallissa.

Tänä keväänä taekwondoväki ei toivo Tapparan menestystä, sillä jos kirvesrinnat pelaavat kirkkaimmista mitaleista, EM-kisat joudutaan siirtämään Pirkkahalliin.

EM-kisamattoja levitettiin maaliskuun puolivälissä Kaukajärven liikuntahalliin, jossa järjestettiin talven kisakauden päättävä Tampere-cup. Kilpailulla oli erityistä panosta Aitoon Akusti Naulapäälle, sillä Tampere-cup toimi viimeisenä näyttöpaikkana ennen EM-kotikisavalintoja.

Tampereella treenaava ja opiskeleva lukiolainen on keskittynyt ennen kaikkea liikesarjoihin. Uusi treenisali on vienyt monella osa-alueella eteenpäin. Niinpä Naulapää oli ehdolla nuorten liikesarjajoukkueeseen.

Kaikki maajoukkue-ehdokkaat eivät olleet mukana Tampere-cupissa, mutta mustavöiden liikesarjakisa oli silti tasainen ja kovatasoinen. Neljä kilpailijaa kohtasi toisensa kertaalleen.

Venla Salmi palkittiin otteluhopealla.
Venla Salmi palkittiin otteluhopealla.

Liikesarjakisassa molemmat tekevät liikesarjasuorituksen samaan aikaan ja voittajan ratkovat kehätuomarit. Yleensä mustavöiden kisassa on viisi tuomaria, mutta Tampereella voittajat ratkottiin kolmen tuomarin äänin.

Tasaisessa kisassa tämä saattoi kääntyä Naulapäätä vastaan. Ensimmäisellä kierroksella hän jäi tasapeliin, kun kahden tuomarin äänet menivät ristiin ja yksi näytti tasapeliä. Kaksi seuraavaa kierrosta Naulapää hävisi hajaäänin, kun tuomarit katsoivat vastustajan paremmaksi äänin 1–2.

Pronssi liikesarjakisassa ei riittänyt EM-kisanäytöksi. Jälkikäteen tosin selvisi, ettei näytöillä olisi ollut merkitystä, koska Suomi ei ole mukana nuorten liikesarjan joukkuekisassa.

Naulapää kilpaili Tampere-cupissa myös otteluissa. Hänen painoluokassaan oli mukana vain kaksi kilpailijaa. Aitoolaisen käteen jäi hopea, sillä vastustaja oli parempi.

Vaikka kotikisat jäivät harmittavasti kokematta, määrätietoisesti treenaava ja kehittyvä Naulapää lienee Aitoon seuraava maajoukkuemies, kun 40-vuotias Sami Koskela aikanaan lopettaa huipputasolla.

 

Kolme junnumitalia

Inka Valkeapää keräsi kaksi pronssia.
Inka Valkeapää keräsi kaksi pronssia.

Aitoo keräsi Tampere-cupista myös kolme junnumitalia. Vihreävöinen Venla Salmi sijoittui oman kokoluokkansa otteluissa hopealle. Liikesarjoissa mitali lipsahti käsistä, koska Salmi unohti sarjastaan yhden lyöntitekniikan.

Vihreävöinen Inka Valkeapää palasi Kaukajärveltä kahden pronssin kanssa. Liikesarjoissa hän voitti ensimmäisen vastustajansa, mutta hävisi toisella kierroksella hajaäänin.

Oman kokoluokan otteluissa molemmat vastustajat olivat kovempia, joten kolmanneksi sijoittunut Valkeapää palkittiin pronssilla.

Saska Gröndahl kilpaili voimamurskauksessa ja ylempien värivöiden otteluissa. Voimamurskauksessa onnistui yksi tekniikka kolmesta, mutta se ei riittänyt mitaleille. Otteluissa viisi kilpailijaa kohtasi toisensa kertaalleen. Gröndahlin päivä oli mollivoittoinen, sillä hän hävisi kaikille vastustajilleen.

 

Inka Valkeapää (vasemmalla) kohtasi otteluissa itseään kovemmat vastustajat.
Inka Valkeapää (vasemmalla) kohtasi otteluissa itseään kovemmat vastustajat.

 

Katso kaikki kuvat Digilässä.
Katso kaikki kuvat Digilässä.