Timo Simpanen vei voiton Kasiniemen pilkkikisassa

Kasiniemen lauantainen pilkkikisa keräsi 60 osanottajaa.
Kasiniemen lauantainen pilkkikisa keräsi 60 osanottajaa.

Lankalauantain pilkkikisa keräsi Kasiniemeen tuplamäärän osanottajia viime vuoteen verrattuna. Vehkajärven Ylävirran jäälle suuntasi 60 pilkkijää. Eniten kilpailijoita oli miesten sarjassa, peräti 34.

Pikkuväkeä innostetaan kalastamaan talvisissa pilkki- ja kesäisissä onkikisoissa.
Pikkuväkeä innostetaan kalastamaan talvisissa pilkki- ja kesäisissä onkikisoissa.

Pilkkikilpailun ja kesäisen mato-onkikilpailun yhtenä tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria kalastamaan. Lauantain pilkkikisaan osallistui yhteensä 21 lasta ja nuorta.

Kaikkiaan kisassa nousi saalista runsaat 13 kiloa. Suurin kala oli Joonas Härkälän pilkkiin tarttunut hauki, joka painoi runsaat 411 grammaa. Pekka Salonen puolestaan onnistui narraamaan kisan pienimmän kalan, neljän gramman painoisen kiisken.

Parhaan tuloksen kirjasi 1810 gramman saaliilla nimiinsä Timo Simpanen. Myös kolme muuta kilpailijaa ylsi yli kilon saaliiseen. Kaikkia ei kalaonni suosinut, mutta kokemusta tuli ja tärkeintä sittenkin on mukava yhdessäolo.

Kilpailijoiden ja yleisön virkistyksestä vastasi kyläyhdistyksen muonitusryhmä. Perinteisen kahvin ja pullan lisäksi tarjolla oli muun muassa hot dogeja, jotka tekivät hyvin kauppansa.

Kisapaikan merkkinä toimi taivaalle nostettu iso ilmapallo. Yleisö sai arvailla, kuinka korkealla se oli. Rauhalan Katin arvaus osui lähimmäksi. Halkaisijaltaan toista metriä ollut punainen ilmapallo killui 27,70 metrin korkeudessa ja Katin arvaus oli vain 20 senttimetriä alakanttiin.

 

Kasiniemen pilkkikisa 26.3.

Miehet 1) Timo Simpanen 1810 g, 2) Eero Korpeinen 1097, 3) Markus Mattila 1038.

Naiset 1) Anja Korpeinen 1196, 2) Heli Urataipale 526, 3) Seija Härmä 329.

Pojat 1) Kimi Rajala 409, 2) Mikko Hakala 200, 3) Jere Sipura 81.

Tytöt 1) Wilma Rajala 194, 2) Emilia Rapo 158, 3) Iina Heinonen 121.

Naperot 1) Wenla Rajala 264.

Joonas Härkälän pikkuhauki oli kisan suurin kala.
Joonas Härkälän pikkuhauki oli kisan suurin kala.