Eräänlainen puutarha Kangasala-talon galleriassa

Eräänlainen puutarha Kangasala-talon galleriassa 1.-24.4.
Eräänlainen puutarha Kangasala-talon galleriassa 1.-24.4.
Eräänlainen puutarha Kangasala-talon galleriassa 1.-24.4.
Eräänlainen puutarha Kangasala-talon galleriassa 1.-24.4.

Eräänlainen puutarha rehottaa naapuritalon hylätyllä tontilla, jota ikkunasta katselee ensimmäistä vuottaan isänä elävä mies, kuvataiteilija Marko Lampisuo. Kokemuksistaan hän kertoo videolla ja sarjalla grafiikantöitä, joissa maisemataustaa vasten piirtyy monumentaalisena lapsiperheen elämän keskeisiä esineitä. Niitä ovat lastenvaunut, silitysrauta, syöttötuoli, pinnasänky ja leikkikuorma-auto. Eräänlainen puutarha on valmistunut vuonna 2008.

Marko Lampisuo on syntynyt 1970 Turussa ja opiskellut kuvataiteilijaksi Tampereella. Opiskelun ja oman taiteen tekemisen lisäksi hän on toiminut taidevedostajana Grafiikanpaja Himmelblaussa. Kuvataiteilijana Lampisuon skaala on laaja: hän tekee grafiikkaa, videotaidetta ja performansseja.

Lampisuo on vuonna 1996 perustetun Rajataide ry:n ja Galleria Rajatilan perustajajäsen. Vuodesta 2004 hän on perheineen asunut Porissa. Perheeseen kuuluvat puoliso Tuuli Penttinen-Lampisuo ja lapset Tiira ja Tyrni.

Marko Lampisuon Eräänlainen puutarha Kangasala-talon galleriassa 1.-24.4.2016. Näyttely kuuluu Tampereen taidemuseo – Pirkanmaan aluetaidemuseon kiertonäyttelyohjelmaan 2016-2018.