Kylän maisemien katsomista uusin silmin

Upeiden maisemien hiomista helmiksi tarjotaan kylille Pirkanmaan maisemahelmiä -hankkeen kautta. Pirkan Helmi ry etsii kyliä, jotka voisivat lähteä mukaan hankkeeseen jollakin kolmesta mukana olevasta teemasta.

Vaihtoehtoisista teemoista ensimmäinen on nimeltään ”Sata vuotta suomalaista maisemaa”. Siinä tavoitteena on laatia maiseman historian selvitys sähköiseen muotoon. Tätä on helppo hyödyntää ja käyttää kylän toiminnassa ja vaikka markkinoinnissa. Toisena teemana valittavissa on ”Makumaisema, ruokareitti tai tapahtuma maisemaan”. Maaseudun maisema on ruoan tuotannon maisemaa ja hankkeessa kehitetään yhdessä kylään sopivan tapahtuma tai reitti aiheeseen. Kolmas tarjolla oleva teema on ”Meidän maisemamme maalla, mobiilireitti kylään”. Tässä on tarkoitus hakea ja rakentaa reitistö, joka hyödyntää maisemaa, luontoa ja kulttuuriympäristöä. Sähköisen muotonsa vuoksi tieto on helpompi pitää päivitettynä kuin painetut kartat.

ProAgria Etelä-Suomi ry:n maisemasuunnittelijat Jutta Ahro ja Riikka Söyrinki vastaavat hankkeen käytännön toteutuksesta ja hallinnoinnista, kylän tehtäväksi jää osallistua ja vaikuttaa. Hankkeeseen voi ilmoittautua 15.4. saakka.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?