Flamenco kohtaa klassisen Kangasala-talossa

Petri Kumela ja Joonas Widenius ovat kitaraduo Suomen huipulta.
Petri Kumela ja Joonas Widenius ovat kitaraduo Suomen huipulta.

Keskiviikkona 13. huhtikuuta Kangasala-talossa kuullaan kahden kitarataiteilijan, Petri Kumelan ja Joonas Wideniuksen yhteiskonsertti, joka on samalla osa heidän huhtikuun alussa julkaistun Fantasía Andaluza -levynsä julkistamiskiertuetta.

Kitaraduo Kumela ja Widenius tuo konserttilavoille jotain täysin uutta. Ohjelmisto perustuu kaikkien rakastamaan perinteiseen espanjalaiseen kitaramusiikkiin mutta otteella, jollaista ei Suomessa ole ennen kuultu. Klassisen ja flamencokitaristin kohtaaminen antaa musiikille uuden ilmeen ja varta vasten tehdyt sovitukset nostavat sävellykset uudelle tasolle. Intiimi herkkyys yhdistettynä tuliseen rytmiin ei jätä kuulijaa kylmäksi.

Petri Kumela on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maamme monipuolisimmista klassisista kitaristeista. Kumela on myös kitaristeistamme kansainvälisimpiä ja tunnettu ennakkoluulottomuudestaan ja muuntautumiskyvystään, oli kyseessä sitten resitaali Kolkatassa, kitaroiden motorisointi Meksikossa tai koulukonsertit Japanissa.

Flamencokitaristi Joonas Widenius kuuluu kiistatta maan huippuihin. Wideniuksen pohjana kaikuvat flamencokitaran sävelet, mutta hänen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita ympäristöstään. Vaikutteet voivat tulla jazzista tai vaikkapa suomalaisesta kansanmusiikista. Erilaisten kokoonpanojen kanssa esiintyvä Widenius kiertää aktiivisesti soittaen, säveltäen ja säestäen.

Flamencosta klassiseen – Duo Kumela-Widenius  -konsertti pidetään Kangasala-talossa keskiviikkona 13.4. kello 19.