”Ihan hyvinhän tässä lopulta kävi”

Ennakkoon ajatellusta varovaisesta kyttäilystä ei ollut tietoakaan KU-68:n ja KaDy:n välisessä nousukarsintaottelussa, jonka voittajalle oli tiedossa paikka salibandyn kolmosdivisioonaan. Kymmenen minuutin jälkeen tilanne tulostaululla oli jo 2–2. Siitä eteenpäin KU hallitsi maalinteon vastustajaa paremmin ja varmisti sarjanousunsa voittolukemin 9–6 (3–2, 4–2, 2–2).

– Kyllä yhdeksän maalia pitäisi keskimäärin riittää pelissä kuin pelissä voittoon, ja harvoin me yleensä olemme hävinneet maalintekokilpailuksi mennyttä ottelua, joukkueen pelaajavalmentaja Jussi Hietaranta tuumaa tyytyväisenä.

Hietarannalla oli selkeä näkemys siitä, mihin ottelu ratkesi.

– Me pelasimme joukkueena ja vastustaja enemmän yksilöinä. Myös maalivahtipeli oli meillä pykälää parempaa, hän summaa.

KU-68 sai kauden tärkeimpään otteluun jalkeille kolme kentällistä ja KaDy kaksi. Kangasalalaisista osa oli loukkaantumisen vuoksi sivussa ja pelikuntoon parsittu ykköspistemies Niko Åhman jäi sivuun heti pelin alussa. Peli pysyi silti kangasalalaisten hallussa, eikä suurta hätää ollut missään vaiheessa.

 

Nyt grillataan

Kolmosessa KU-68:aa odottavat tätä kautta kovemmat pelit, laadukkaammat tuomarit, tehokas peliaika – ja SB Luja.

– Lujan kavereiden kanssa on jo paikallisia vääntöjä vähän makusteltu. Mieluusti pelaisimme Lujan ja esimerkiksi KyPo:n kanssa, siellä on tuttuja kavereita ja muutenkin mukavaa porukkaa. Toivottavasti lohkojako on meille suosiollinen, Hietaranta ennakoi.

Hän toivoo KU:n päätyvän lohkoon, jonka joukkueista osa tulee Hämeenlinnan eikä Jyväskylän suunnalta. Oli lohko mikä tahansa, yhteenkään peliin ei ensi kaudella ole enää varaa lähteä vain pelailemaan.

– Joukkue pysyy kuitenkin onneksi hyvin kasassa. Jos nousu olisi jäänyt toteutumatta, pakka olisi luultavasti levinnyt aika pahasti.

Päättyneelle kaudelle oli asetettu selkeät menestystavoitteet Suomen cupia ja sarjanousua ajatellen. Se toi Hietarannan mukaan peleihin ja harjoituksiin erilaista ilmettä, osin totisuuttakin. Samalla kausi oli pitkä ja henkisesti raskas.

– Mitään kesäohjelmaa meillä ei ole, mutta ensi kausi on kyllä se kausi, jolloin täytyy ruveta treenaamaan. Elokuussa on oltava motivaatiota uuteen kahdeksan kuukauden projektiin. Oma toiveeni olisi päästä aloittamaan golf-kausi huhtikuun puolella ja pelata joitakin kevätsarjan hyvän mielen pelejä.

KU-68 kaatoi Kyröskoskella pelatussa nousukarsintaottelussa KaDy:n, mikä tiesi joukkueelle ensi kaudeksi paikkaa kolmosdivisioonassa.
KU-68 kaatoi Kyröskoskella pelatussa nousukarsintaottelussa KaDy:n, mikä tiesi joukkueelle ensi kaudeksi paikkaa kolmosdivisioonassa.