Kevyttä klassista koko perheelle

Porvoolaisella Varia Voce -kuorolla on yli 30 vuotta pitkät lauluperinteet.
Porvoolaisella Varia Voce -kuorolla on yli 30 vuotta pitkät lauluperinteet.

Helatorstaina 5. toukokuuta kello 16.00 soivat Kangasalan kirkossa keväiset sävelet. Esiintymässä ovat porvoolaiset Varia Voce -kuoro ja kamariyhtye Fantasmi. Konsertin johtaa Porvoon suomalaisen seurakunnan kanttori Jarkko Yli-Annala.

Koko perheelle sopivan konsertin ohjelmassa on kevyttä klassista: Bachia, Elgaria ja Bocchenia. Suomalaisia säveliä kuullaan muun muassa Gariel Linséniltä ja Oskar Merikannolta sekä tutuilta gospelmusiikin säveltäjiltä kuten Pekka Simojoelta ja Petri Laaksoselta.

Konsertti kestää noin tunnin ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

 Porvoolaista kuorotaidetta

Varia Voce perustettiin vuonna 1983 jatkamaan vanhaa porvoolaista nuorisokuoro-perinnettä jonka historia ulottuu aina keskiajalle saakka. Kuoron nimi, suomeksi ”erilaisia ääniä”, kertoo siitä, että Varia Vocen ohjelmistossa on musiikkia laidasta laitaan.

Kuoro laulaa sekä perinteistä kirkkomusiikkia että uudempaa hengellistä musiikkia eikä kevyempi musiikkikaan ole kuorolle aivan vieras alue. Varia Vocella on Porvoossa vuosittain muutama oma konsertti, ja lähes joka vuosi kuoro on konsertoinut myös Porvoon ulkopuolella.

Varia Vocen adoptoima kamariyhtye Fantasmi syntyi ”vahingossa” vuonna 1997, kun joukko nuoria porvoolaismuusikoita kokoontui harjoittelemaan Vivaldin La Notte -konserttoa. Yhtyeen nimi ”Fantasmi” (suomeksi kummitukset) lainattiin konserton toisesta osasta.

Konserttien lisäksi Fantasmi on soittanut erilaisissa juhlatilaisuuksissa ja messuissa sekä esiintynyt muun muassa taustabändinä pop-yhtyeen levylle. Fantasmi on tehnyt yhteistyötä useiden eri kuorojen ja musiikkiryhmien kanssa.