Kuka pyytää kesän suurimman silakan?

Kalatalouden Keskusliitto juhlii 125-vuotista taivaltaan kalatalouden parissa. Juhlavuotensa kunniaksi liitto etsii järjestämässään kilpailussa Suomen suurinta silakkaa ja muikkua. Sekä silakka että muikku ovat erinomaista lähiruokaa ja molempia voidaan kalastaa nykyistä enemmän niiden kantoja uhkaamatta.

Kilpailun idea on yksinkertainen. SE, joka pyytää kilpailun aikana suurimman silakan tai muikun voittaa. Omaa saalistaan voi verrata vaikkapa ennätyskalalautakunnan hyväksymiin silakan ja muikun Suomen ennätyksiin: silakka 0,726 ja muikku 0,55 kilogrammaa.

Kilpailuaika on 1.5.–31.9.2016. Kilpailuun ilmoitettujen kalojen tulee olla pyydetty kilpailuaikana. Saalisilmoitukset tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen kalastus@ahven.net. Viestin otsikkona tulee olla  Suomen suurin silakka ja muikku. Saalisilmoituksessa tulee näkyä vähintään seuraavat asiat: kalan paino, pituus, pyyntipaikka ja -aika sekä pyytäjän nimi, sähköposti ja puhelin. Voiton ratkaisee kalan paino. Ilmoitukseen tulee liittää valokuva saaliskalasta kuvattuna mittanauhalla ja vaa’alla. Kuvan tulee olla riittävän laadukas, jotta silakka voidaan erottaa kilohailista sekä muikku siiasta ja peledsiiasta – muikulla kalan pää tulee olla tunnistettavissa. Järjestäjällä on oikeus hylätä puutteellinen ilmoitus.

Kilpailun suurimman silakan ja muikun pyytäneet palkitaan sähkösavustimella. Sekä toiseksi että kolmanneksi suurimmat silakat ja muikut pyytäneet palkitaan erilaisilla kalankäsittelyseteillä.