Aitoon martat avasivat Vihavuoden taidekesän

Oili Hautamäki (vasemmalla), Pirjo Kukkonen, Reetta Mäkelä, Leena Keino ja Kreetta Kukkonen ripustivat Aitoon marttojen maalausryhmässä syntyneitä teoksia Vihavuoden koskikahvilan näyttelytilan seinille.
Oili Hautamäki (vasemmalla), Pirjo Kukkonen, Reetta Mäkelä, Leena Keino ja Kreetta Kukkonen ripustivat Aitoon marttojen maalausryhmässä syntyneitä teoksia Vihavuoden koskikahvilan näyttelytilan seinille.

Vihavuoden Koskikahvila avasi sunnuntaina vappumusiikin tahtiin. Samalla avautui kesän ensimmäinen taidenäyttely. Näyttelytiloissa on esillä Aitoon Marttojen vapaassa taidemaalausryhmässä kymmenen vuoden aikana syntyneitä töitä. Koskikahvilan seinillä on sitä pitävän Mona Iso-Mustajärven vanhoja postikortteja.

Aitoon taidemaalausryhmässä käy säännöllisesti kahdeksan taiteilijaa, joista useimmat ovat olleet mukana koko kymmenen vuoden ajan.

Ryhmään kuuluu erilaisia persoonallisuuksia monesta sukupolvesta. Ikähaarukka on 14–74 vuotta, ja mukana on monenlaisia harrastajia peruskoululaisista professoriin. Pääosa esillä olevista töistä on akvarelleja, ja lisäksi mukana on joitakin akryylitöitä.

Vihavuoden näyttelyt vaihtuvat kesän aikana parin viikon välein. Toukokuun puolivälissä näyttelytilaan ripustetaan Kirsti Sutisen ja Riitta Mäkelän maalauksia ja kahvilaan Marjo Wassmanin teoksia.

Vihavuosi on kunnan- ja lääninrajan jakama entinen sahakylä Pälkäneen ja Hauhon rajalla. Koskikahvila palvelee idyllisen kosken partaalla. Kahvila on auki päivittäin toukokuussa kello 12–18 ja kesäkuun alusta alkaen 10–20.

 

 

Vihavuoden näyttelyt 2016

1.–15.5. Aitoon Marttojen vapaan taidemaalauksen 10-vuotisnäyttely, Monan vanhoja postikortteja

16.–29.5. Kirsti Sutisen, Riitta Mäkelän ja Marjo Wassmanin maalauksia

30.5.–12.6. Jouko Kaislasalon maalauksia, Markku Sarastamon grafiikkaa ja veistoksia, valokuvia Vihavuodentien varrelta

13.–26.6. Leo Mäntylän ja Marjo Järventaustan maalauksia

27.6.–10.7. Vanajaveden Opiston Hauhon Taidepiirin teoksia sekä vanhoja koirakahvilakuvia

11.–24.7. Seppo Iiskolan ja Jorma Mertasen maalauksia

25.7.–7.8. Estoloiden taidehuovutuksia ja Teija Halosen pienoismaailmoja

8.–21.8. Ulla-Maija Seppäsen valokuvia ja Hannu Rasirannan luontovalokuvia

22.8.–4.9. Jorma Tuomolan akvarelleja ja Monan vanhoja postikortteja