Muovailuvaha innosti taiteilemaan

Neljävuotias Danya saapui muovailemaan äitinsä Yusran kanssa.
Neljävuotias Danya saapui muovailemaan äitinsä Yusran kanssa.

Kesä oli aiheena, kun Eurooppalainen Kulttuuriyhdistys järjesti askartelutuokion Pälkäneellä asuville turvapaikanhakijaperheille. Kostian koululle kerääntyi lauantaina yhteensä 27 henkilöä. Mukana oli äitejä ja isiä lapsineen, osa tuli tapahtumaan koko perheen voimin.

Muovailuvaha valikoitui taidetuokion materiaaliksi, sillä se sopii kaikenikäisille. Muovailemassa olikin kaiken ikäisiä 2-vuotiaasta Husseinista perheiden aikuisiin. Tuloksena syntyi kauniita taideteoksia ja osa lapsista innostui lopuksi myös musisoimaan luokasta löytyneillä soittimilla.

 Ompelukerhossa naisten juttuja

Turvapaikanhakijoilla on ohjatulle tekemiselle kysyntää. Rauni Tiililä Pälkäneen Seudun Soroptimisteista on tarttunut haasteeseen toden teolla. Askartelupäivän lisäksi vapaaehtoistyöntekijät ovat kevään mittaan järjestäneet turvapaikanhakijaperheiden äideille ompelukerhoa. Toiminta jatkuu edelleen viikottain.

– Haluamme tarjota naisille mahdollisuuden tavata toisiaan ja toteuttaa itseään käsitöiden kautta, kertoo ompelukerhoidean äiti Rauni Tiililä.

Yksi ahkerimmista ompelukerhossa kävijöistä on Irakista kotoisin oleva Yusra. Hän tuli myös muovailemaan tyttärensä Danyan kanssa. Farmaseuttina kotimaassaan työskennellyt Yusra on Pälkäneellä asuessaan tutustunut käsitöiden tekemiseen ja opetellut ompelukoneen käyttöä, neulomista ja virkkaamista.

– Haluan oppia valmistamaan vaatteita Danyalle, Yusra kertoi.