FC Kangasala marssittaa kentille 600 pelaajaa

FC Kangasalan puheenjohtaja Ilari Grönholm sanoo jalkapallokauden alkaneen samantyyppisesti kuin viime vuonna. Viime vuonna FC Kangasalan väreissä pelasi yli 30 sarjajoukkuetta Tampereen piirin sarjoissa, ja alkavana kesänä noin 400 sarjapelaajan lisäksi pallon perässä kirmaa parisataa harrastejalkapalloilijaa. Kun B-tytöt siirtyvät naisten nelosdivisioonaan ja A-pojille saadaan sarjajoukkue, on jalkapallon pelaaminen Kangasalla Grönholmin mukaan mahdollista kaikissa mahdollisissa ikäluokissa silkan harrastamisen lisäksi.

– Positiivinen ongelma on, että meidän ei ole mitään järkeä yrittää enää kasvaa nykyisillä kentillä, hän huomauttaa.

Niinpä yhteistyö Pälkäneen suuntaan pysyy ensi kesänäkin pienimuotoisena. Pälkäneellä on luvassa muutama harrastejalkapallotapahtuma, joiden lisäksi FC Kangasalan miesten kuntojalkapalloporukalla on yhteiset vuorot pälkäneläispalloilijoiden kanssa molemmissa kunnissa.

Jo kevään aikana seuralle tutuksi on tullut orivesiläinen tekonurmi, jolla FCK:n joukkueet ovat pääosin pelanneet kotiottelunsa Pikkolan hiekkakentän sijaan. Puheenjohtaja Grönholm on monen muun jalkapalloaktiivin tapaan toiveikas, että Pikkolan kentän päätyminen ammattikoulun sijoituspaikaksi osoittautuu onnenpotkuksi kangasalalaisille tekonurmisuunnitelmille.

– Realistista pitäisi mielestäni olla, että viiden vuoden kuluttua Pikkolan valtavan koulukompleksin alueella on yksi iso tekonurmi koulu- ja harrastuskäyttöön. Lisäksi Suoraman alueella olisi yksi iso tekonurmikenttä sekä noin puolen kentän lisäalue pikkujunioreille, ja turnaukset voitaisiin järjestää pääsääntöisesti siellä. Suoraman nurmi ei kestä tuota nykyistä valtavaa käyttöä. Kyötikkälän stadion saisi silti edelleen jäädä nurmeksi, hän suunnittelee.

Myös sisäpalloilulle Grönholm näkee valoa tunnelin päässä. Uuden Malm Areenan lisäksi salikartalle voisi esimerkiksi ammattikoulun tuoman päiväkäytön myötä olla mahdollista toteuttaa pitkään puhuttu Pikkolan liikuntahalli.

– Lisäksi koulujen ja päiväkotien yhteydessä lähiliikuntapaikat, joissa voi harrastaa monia eri palloilulajeja, ovat ilman muuta tulevaisuutta. Niitä on linjattukin rakennettavaksi kuntaan yksi vuodessa, mutta siinä tahdissa ei ole pysytty.