Kevätjuhlassa monipuolinen ohjelma

Annukka Linnainmaa esitti Tiina Kaukisen Jättiläiskukat.
Annukka Linnainmaa esitti Tiina Kaukisen Jättiläiskukat.
Sara ja Noora Iivonen esittivät yhdessä kappaleen Lohikäärme Puff. Noora soittaa huilua ja Sara pianoa.
Sara ja Noora Iivonen esittivät yhdessä kappaleen Lohikäärme Puff. Noora soittaa huilua ja Sara pianoa.

Valkeakosken musiikkiopiston Pälkäneen osaston kevätjuhlaa vietettiin tuttuun tapaan oppilaskonsertin merkeissä maanantaina 16. toukokuuta. Tilaisuudessa oli mukana seitsemäntoista eri esiintyjää ja esityksiä kuultiin neljätoista.

– Konsertin ohjelma kootaan aina eri opettajien kanssa sen perusteella, mitä soittajat ovat harjoitelleet, kertoo musiikkiopiston Pälkäneen osaston johtaja Pauliina Kelloniemi.

Tilaisuuden avasi hieno ja tunnelmallinen Heino Kasken Yö meren rannalla Johanna Järvisen esittämänä. Kaksi pianoesityksistä oli nelikätisiä. Johanna Järvinen ja Risto Vehviläinen esittivät Erkki Salmenhaaran säveltämän kappaleen Sonatella 1. ja 2. osan. Julia Piekkari ja Katja Linnainmaa puolestaan esittivät nelikätisesti Daniel Tϋrkin Myrskyn.

Yhteisesityksenä kuultiin myös Sara ja Noora Iivosen esittämä Lohikäärme Puff, jonka ovat säveltäneet Peter Yarrow ja Lenny Lipton. Noora soitti melodiaa huilulla ja hänen siskonsa Sara säesti pianolla.

Nuorimmista pianisteista esiintyivät myös Joel Järvinen, Martta Hölsä, Scott Luck, Tobias Rauhamäki ja Anne Kivelä. Musiikkiopistotasolla opiskelevat Juhani Rantanen ja Maria Aaltonen esittivät Järvisen ja Vehviläisen tapaan jo suurta pianokirjallisuutta. Rantanen soitti hienosti Ernȍ Dohnányin Postludiumin ja Aaltonen taituroi Ludvig van Beethovenin Sonaatin op 10 nro 1 1. osan.

Myös jousisoittimia kuultiin konsertissa. Annukka Linnainmaa esitti Tiina Kaukisen Jättiläiskukat ja Anna Laakso soitti kauniisti Robert Schumannin Träumerein. Josefiina Latvanen säesti Anna Laaksoa.

Meimei Niemelä päätti konsertin soittamalla Brévalin Konsertosta nro 1 G-duuri osan 2. Annukka Linnainmaan ja Meimei Niemelän esitysten pianosäestyksestä vastasi Pauliina Kelloniemi.

 

Viuluopetus tulee Pälkäneelle

Anna Laakso opiskelee viulunsoittoa jo opistotasolla.
Anna Laakso opiskelee viulunsoittoa jo opistotasolla.

Musiikkiopiston kausi alkaa olla lopuillaan ja opetus jatkuu taas syksyllä. Pälkäneen opetustarjonta laajenee, sillä pianotuntien lisäksi syksyllä on tarjolla myös viuluopetusta.

Musiikkiopistoon voi ilmoittautua toukokuun loppuun mennessä.

– Tilaa on vielä ainakin kahdelle viulistille, Kelloniemi kertoo.

Soittotuntien lisäksi musiikkiopiston tarjontaan kuuluu varhaisiän musiikkikasvatusta, soitto-oppilaiden teoriaopetusta sekä yhteismusisointia. Muskariryhmät vauvoista viisivuotiaisiin, pikkusoittajien yhteismusiikkiryhmä sekä musiikin perusteiden neljä ensimmäistä vuotta ovat tarjolla Pälkäneellä ensi lukuvuonna.

Musiikkiopiston kevätkonsertissa reipas versio Pam Wegdwoodin kappaleestaTäältä tullaan.
Musiikkiopiston kevätkonsertissa reipas versio Pam Wegdwoodin kappaleestaTäältä tullaan.