Voitto Sariolaan

 

Voittoisat välkkärit vasemmalta Toni Tuomi, Matias Pessi, Aleksi Höysniemi, Suvi Sairiala, Ella Jalonen, Jenna Vuorinen, Nelli Saarenketo, Matilda Ahoniemi, Anni Kantola ja Sinna Laukkanen. Edessä Veera Viitala, Linda Koivula ja Jesse Pihlajaniemi. Kuvasta puuttuu Mio Lehtinen.
Voittoisat välkkärit vasemmalta Toni Tuomi, Matias Pessi, Aleksi Höysniemi, Suvi Sairiala, Ella Jalonen, Jenna Vuorinen, Nelli Saarenketo, Matilda Ahoniemi, Anni Kantola ja Sinna Laukkanen. Edessä Veera Viitala, Linda Koivula ja Jesse Pihlajaniemi. Kuvasta puuttuu Mio Leinonen.

 

Sariolan koulu on voittanut valtakunnallisen #Munliike –kampanjan. Mukana oli 313 yläkoulua, joissa koulutetut välituntiliikuttajat järjestivät liikunnallisia välitunteja muille yläkoululaisille.

Voittoperusteluissa mainitaan, että Sariolan koulun oppilaat ovat osoittaneet todella aktiivista, monipuolista ja iloista meininkiä koko kampanjan ajan. Valinnan tekivät valtakunnallinen Liikunta ja Urheilu sekä Suomen Cocacola Sariolasta instagramiin lähetettyjen yli 60 postauksen perusteella.

Sariolan koulun välkkärit ovat voitosta iloisia ja samalla vähän yllättyneitäkin.

– Hyvältä tuntuu, Matilda Ahoniemi kuvaa tunnelmia.

– Aika uskomatonta, että meidän koulun voitti koko kampanjan, Aleksi Höysniemi tunnustaa.

Muidenkin koulujen lähettämiä kuvia instagramissa katsellut Jesse Pihlajaniemi tietää, että sinne lähetetyt Sariolan kuvat ovat ihan parhaita.

Kampanjan sponsorit kustansivat voittoisille välkkäreille huoltajineen päivämatkan Helsinkiin. Kunniakirja ja palkinto luovutettiin oppilaille jalkapallostadionilla UEFA Euro 2016 Championship -tapahtumassa.

 

Korista, futista, naruhyppelyä

Sariolan koulussa välituntiliikuttajan koulutuksen sai 14 seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaista oppilasta. He ovat tähän mennessä organisoineet koris- ja futisturnauksen sekä amazing race –kisan. Polttopallon peluuseen ja naruhyppelyyn myös osa opettajista innostui lähtemään mukaan.

– Voitto tuntuu kyllä ansaitulta. Teimme paljon, meillä oli kivaa. Tekeminen jatkuu, vaikka itse kampanja loppuikin, välkkäreiden toiminnasta vastaava opettaja Hellevi Muotka sanoo.

– Kampanjan onnistumisesta iso kiitos paitsi välkkäreille niin myös kaikille niille oppilaille, mitkä ovat lähteneet innokkaasti mukaan osallistumaan eli lähes kaikille yläkoulun oppilaille. Meillä on ollut hyvä yhteishenki, Muotka kehuu.

Koulun some-vastaava Pekka Lumijärvi on toiminut avainhenkilönä lähettäessään kuvia ja muutaman sekunnin videoita instagramiin liikunnallisista välitunneista.

– Oppilaat ovat olleet tosi innostuneita, Lumijärvi täydentää.