Ahvenet keskiössä Pihtilammella

Nuotiolla kolmen LC-klubin kesken.
Nuotiolla kolmen LC-klubin kesken.
Hannu Soukkio ja ensimmäinen ahven.
Hannu Soukkio ja ensimmäinen ahven.

Aurinko paistoi, kun Laipanmaan Pihtilammen nuotiopaikka täyttyi Hauhon, Luopioisten ja Pälkäneen Leijona-klubien jäsenistä, puolisoista ja lapsista. Kyseessä oli perinteinen yhteinen tapaaminen, jonka järjestelyvuorossa oli tällä kertaa Luopioisten klubi. Teemaksi luopioislaiset olivat valinneet mato-onginnan. Kokoontumiset ovat saaneet alkunsa niin sanotusta prosenttihiihdosta, jossa klubit kilpailivat siitä, kuka sai eniten väkeä liikkeelle talviseen hiihtotapahtumaan. Liekö ilmaston muuttuminen aikaansaanut sen, että tapahtuma on siirtynyt aina vaan keväämmälle ja usein toteutunut frisbeegolfin merkeissä. Tapahtuman tavoitteena on kuitenkin edelleen jäsenten ja ystävien aktivoiminen yhteiseen tapahtumaan.

Kello tuli tasan kuusi illalla. Pihtilammen pitkospuilla kävi jo kuhina, kun innokkaat onkijat siirtyivät paikoilleen niin lähelle rantaa, että onkivapa ulottuisi lammen puolelle ja koukussa oleva mato kaislikkoon Pihtilammen legendaaristen pikkuahventen ulottuville. Erityispalkinto oli luvassa sille, joka nostaisi ensimmäisen kalan. Eipä aikaakaan, kun huuto kaikui, että se ensimmäinen oli saatu ylös, nostajana Luopioisten Hannu Soukkio. Onkimiseen oli aikaa tasan yksi tunti, jolloin onkijoiden oli oltava lähtöpisteessä, kuitenkin sääntöä joustavasti soveltaen niin, että riitti kun vapa oli nostettu ylös.

Onkimisen jälkeen kokoonnuttiin nuotiokahveille ja makkaraa paistamaan. Samalla arvioitiin klubien paremmuutta. Kalansaaliin suhteen päästiin hyvässä sovussa siihen tulokseen, että Pälkäneen klubilla oli isoin saalis. Jäsenten aktivoimisen suhteen Luopioisten klubi onnistui parhaiten lievän kotikenttäedun siivittämänä. Hauholaiset eivät tällä kertaa keskittyneet niinkään määrällisiin kuin laadullisiin tavoitteisiin. Ensi vuonna klubit tapaavat uudelleen, kokoonkutsujana toimii tuolloin Pälkäneen klubi.